Van
fröbelen is nog niet zo heel veel gekomen dit jaar, maar voor onze zwangere
dochter moest er toch een kaartje komen J Ik zag hier
een voorbeeldje van op Pinterest, Het raampje heb ik met een stukje sheet en
foamtape gemaakt. De gekleurde korreltjes komen van de Action.
zondag 27 januari 2019
vrijdag 25 januari 2019
recept Tuscan butter salmon
Dit
is het gerecht dat ik met Robs verjaardag gemaakt had. Nog even extra de link, klik,
daar vind je een video, best handig J
TUSCAN BUTTER SALMON
4 (2)personen
De
cups en ounces heb ik zo goed en kwaad als het ging omgerekend, Een beetje op
gevoel gedaan want hoeveel gram is een cup spinazie… Maar het resultaat was er
niet minder om, jummie!
Ingrediënten
4 (2)
zalmfilets met huid à 150gr
500
cc (250cc) baby spinazie (2/1 flinke hand)
400cc
(200cc) kerstomaatjes, doorgesneden
3 (2)
teentjes knoflook, geperst
100cc
(50cc)kruiden (peterselie/basilicum), fijngesneden
1
citroen , een helft uitgeperst en de andere in partjes/plakjes
zwarte
peper, vers gemalen
zout,
naar smaak
2 (1)eetl
extra vergine olijfolie
3 (1,5)
eetl boter
125cc
(65cc) slagroom
75cc
(40cc) Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden:
Olie
in een flinke braadpan/hapjespan verhitten op halfhoog vuur. De zalm met peper
en zout bestrooien en met de huid naar boven ± 6 minuten bakken. Daarna keren
en nog 2 minuten bakken en op een bordje leggen.
Het
vuur iets lager draaien (medium) en de boter in de pan doen. Als dit gesmolten
is de knoflook glazig fruiten (± 1 minuut). Voeg de kerstomaatjes toe en wat
peper en zout naar smaak. Als de tomaatjes een beetje zacht zijn de spinazie
toevoegen en laten slinken. Roer er nu de slagroom doorheen, de Parmezaanse kaas
en de kruiden, en laat het op laag vuur een beetje inkoken, ± 3 minuten.
Leg
de zalm weer in de pan en schep de saus er over. Laat even zachtjes pruttelen
tot de zalm gaar en doorgewarmd is (± 3 minuten).
Garneer
met meer kruiden, druppel er wat citroensap over en serveer met de overgebleven
partjes/plakjes.
Wij hebben dit gegeten met volkorenspaghetti
aglio e olio:
Knoflook
en een half spaans pepertje even fruiten in een scheut olijfolie en door de
gare pasta roeren. Peterselie erbij en evt. Parmezaanse kaas (had ik
overgeslagen).
maandag 21 januari 2019
verjaardag
Gisteren
was Rob jarig. De visite was afgezegd, alleen de kinderen en kleinzoon kwamen koffie
drinken en een broodje mee-eten. Dat moest toch wel lukken… Nou het lukte ook, en
ik vond het heerlijk om ze weer te zien, maar na de lunch, toen iedereen naar
huis was, kakte ik helemaal in en de rest van de middag heb ik geslapen, ik ben
er nog niet. ’s Avonds heb ik lekker gekookt voor ons beiden, dat had ik
beloofd en wilde ik ook wel graag doen. Dit keer een recept dat ik via
Pinterest gevonden had, Tuscan butter salmon. Tja, wel in het Engels...
Daar
volkoren spaghetti aglio e olio bij, lekker met peterselie, knoflook en reepjes
Spaanse peper.
Ik
ben al een poosje mijn reuk kwijt, het bakken van de zalm rook ik bijvoorbeeld
helemaal niet, wel de knoflook een beetje. Dat reukverlies, daar ben ik nog
maar eens op gaan zoeken en het komt allemaal toch wel erg overeen met een
voorhoofdsholte-/bijholteontsteking, zonder al te erge hoofdpijn gelukkig… Dat
zou moeten betekenen dat mijn reuk met een paar weken weer terug is. We gaan
het zien.
Het
was voor Rob in ieder geval een iets andere maar hopelijk toch een beetje een
gezellige verjaardag.
donderdag 17 januari 2019
het begint ergens op te lijken
Gisteren
ben ik bij de huisarts geweest om naar mijn longen te laten luisteren en dat
was gelukkig goed. De ontsteking is weg maar de ‘rotzooi’ zoals ze het noemde
moet er nog wel uit. Dat wordt dus nog even doorhoesten. De kuurtjes moet ik
uiteraard afmaken en dan nog weer de energie opbouwen. Want het vergt toch wel
wat van je lijf hoor, dat valt me vies tegen. Ik ken er wel een paar die ook
longontsteking gehad hebben en dan kwam ik eigenlijk niet veel verder dan medeleven
tonen, beterschap wensen en het komt vast allemaal goed. Maar nu ik er zelf mee
te maken heb weet ik dat het er echt behoorlijk inhakt. Leermomentje…
Maar
goed, ik neem op tijd rust, probeer me weer een klein beetje met het huishouden
te bemoeien en laat de rest lekker aan Rob over. Het heeft wat tijd nodig maar
het begint weer ergens op te lijken.
zondag 13 januari 2019
Volgende zieke

Daan
heeft inderdaad waterpokken gehad en hij is nog maar net opgeknapt of.....
Update:
Zondagavond nog maar een keer langs de HAP geweest want ik werd wat
kortademiger. Kreeg er nog een prednisolonkuurtje bij, ‘de eerste meteen
vanavond innemen en dan vanaf morgen elke ochtend bij het ontbijt mevrouw’. Van
dat spul slaap je dus niet en hoest je dus meer. Ik heb mijn uiterste best
gedaan Rob wakker te houden maar dat is gelukkig niet helemaal gelukt...
zaterdag 5 januari 2019
een zieke Daan
Een
extra oppasdagje gisteren, want Daan is al een paar dagen ziek: flink verkouden,
flinke verhoging ook en jawel, een paar vlekjes… Laura kon donderdag
wel vrij nemen maar voor de vrijdag was dat wat lastiger. Dus ik heb een dagje
ingesprongen. Rob had me even gebracht en ging toen door naar Dorcas. Daan heeft
bijna de hele dag op schoot gezeten en geslapen. ’s Morgens had hij wat
paracetamol door zijn pap gekregen, dat leek wat te helpen, maar toen dat
uitgewerkt raakte en hij niets wilde innemen, drinken of eten liep de koorts weer
op. Zo zielig zo’n ziek mannetje… Laura had vanuit haar werk andere paracetamol
gehaald en tegen het eind van de middag knapte hij gelukkig toch een beetje op.
Ze kreeg tegen half zes ook een appje van het kinderdagverblijf dat er
waterpokken heerst, tsss...
Vanochtend
appte ze dat de koorts zakt, de pap er wel ingaat en er meer rode plekjes zijn
verschenen. Maar daar heb ik nog geen foto van ;) Hopelijk krijgt hij er niet
al te veel last van.
dinsdag 1 januari 2019
2018 - 2019
Ik
heb het gevoel dat 2018 nog maar net begonnen is, en nu is het al weer 2019!
Dat wordt weer wennen als ik ergens een datum moet opschrijven, haha.
Gisterenavond
waren we bij Laura en Jeroen. De moeder van Jeroen was daar ook en we hebben
gezellig met elkaar tv gekeken en gekletst, genoten van de oliebollen die zij
meegenomen had (wel drie of vier verschillende soorten!) en de door mij
gebakken appelbeignets. De drankjes en hapjes gingen er ook wel in, lekker
allemaal hoor. Om twaalf uur kregen we
bubbels, voor Laura alcoholvrij. Het was ook even een moeilijk moment
natuurlijk, de vader van Jeroen wordt erg gemist. Gelukkig zijn er veel goede
herinneringen. Alles bij elkaar was het een fijne avond!
Iedereen
een goed en gezond 2019 gewenst!
Abonneren op:
Posts (Atom)