En toen
was het echt Pasen.🐰 🐣🥚
Ook dit jaar weer zonder dat we met z’n allen bij elkaar
kunnen zijn helaas, maar het eind is in zicht dus we houden vol. We hebben in
ieder geval weer lekker ontbeten allemaal, daar heb ik foto’s van gezien.📸 Vanavond zullen er wel
meer lekkere foto’s volgen denk ik zomaar, hahaha. Wij gaan in ieder geval ons
nieuwe tweepersoons gourmetstel inzegenen.
We hadden bij het ontbijt zelfgebakken scones en die zijn goed gelukt, en zó
lekker dat ik het recept met jullie deel. Ik heb het gekregen van mijn
schoonzus Carla.Scones van Carla 😊😋
Oventemperatuur 200°
Baktijd ± 15 minuten
Bereiding ± 15 minuten
Wachttijd ± 30 minuten
Ingrediënten:
350gr zelfrijzend bakmeel
25gr suiker
100gr harde boter
1 theelepel zout
1 ei
150ml karnemelk (of melk)
evt. 50 gr rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op
200° (ten minste tien minuten voor je de scones er in zet).
Doe bakmeel, suiker, zout
en boter in een kom. Snijd de boter met twee messen in zeer kleine stukjes door
het meel. Roer het ei los en houd 1 eetlepel apart. Klop de rest schuimig en
klop er de karnemelk doorheen. Doe nu de rozijnen bij het meelmengsel en schep
er met een metalen lepel het eimengsel door. Kneed voorzichtig van het deeg een
bal en laat deze ± 30min op een koele plaats rusten.
Rol het deeg op een met
bloem bestrooid aanrecht uit tot een lap van ± 1 cm dik en steek hier met een steekvorm
of glas rondjes uit van een centimeter of zes. Leg deze op de bakplaat en
bestrijk ze met het achtergehouden ei. Zet de bakplaat onder in de oven en bak
de scones in ± 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze een beetje afkoelen op
een rooster en serveer ze met clotted cream, aardbeienjam en lemon curd. (Maar
ook heel lekker met slagroom, mascarponeroom, roomboter, marmelade,
abrikozenjam, et cetera, et cetera. 😜 )
PS: Sorry voor alle emoji's tussendoor, wilde het even uitproberen...