zondag 8 juni 2014

opgepiepte envelop en receptenswap

Bewerk een envelop, dat is een van de opdrachten die Sandra bij De 100 van Scrapfever gezet heeft. Ik heb een kartonnen A4-envelop gerecycled en met dylusions, stempels, lijm enz. opgepiept. De opdracht kwam goed uit want Wiebine had een receptenswap georganiseerd bij CreaTijd en daar doet Sandra ook aan mee, dus één keer raden waar deze envelop heen is gegaan en wat er in zat ;)
Wiebine heeft ons ingedeeld in kleine groepjes en voor iedere deelnemer uit dat groepje hebben we een pagina gemaakt op (naar wens) 15x15 of A4-formaat. Dit zijn mijn uitwerkingen, met een recept voor Turkse gehaktspiesen. Die hebben we zelf al eens uitgeprobeerd, echt lekker! Het recept staat hier: klik. De ontvangen recepten laat ik jullie zien zodra ik ze binnen heb.
Op A4-formaat voor Sandra:



Zelfde sketch op 15x15 voor Wiebine en mezelf.



maandag 2 juni 2014

vogelkaartje


Een creatie waar vogels op voorkomen. Dat was een van de opdrachten van de mei/kwartaalchallenge bij CreaTijd… Op Pinterest kwam ik een kaartje tegen dat ik graag wilde liften. Je maakt met waterverf wat vlekjes en tekent daar als het ware een vogeltje omheen. Tekstje erbij, lijntje eromheen, op dessinpapier plakken, randje inkten. Alles op een  basiskaart plakken en klaar is Klara. Zo gebeurd en nog grappig ook, vind ik dan he. Alleen jammer dat ik het plaatje een beetje scheef opgeplakt heb :( 

woensdag 28 mei 2014

atc-swap mei: eten en drinken


Voor deze atc-swap heb ik een poging gewaagd wat sushi-gerechtjes na te fröbelen. Zelf vond ik ze heel aardig gelukt. Nu maar hopen dat de ontvangers dat ook vinden ;) Rob zag het in ieder geval niet... :(
De rijst  heb ik geprobeerd na te maken met perlenpen, de nori gemaakt met een zwarte marker/een stukje zwart papier, sesamzaadjes zijn zwarte en bruine kraaltjes, visseneitjes oranje kraaltjes, vulling voor de sushi zoals tonijn, zalm, avocado en omelet van stukjes gekleurd foam. Wat vinden jullie, missie geslaagd?

En deze drie leuke atc-tjes heb ik gekregen:
Op het thanks-kaartje heb ik de rijst met een embossingfolder weergegeven. Hier kun je ook de linnenstructuur van het witte papier beter zien, net een tafellaken :)

zaterdag 24 mei 2014

worteltaart


Vanmiddag heb ik lekker een worteltaart gebakken. Die had ik vorig jaar op Annelies’ verjaardag geproefd, het recept had ik gebietst, maar het was er nog niet van gekomen hem te maken… *bloos*.  Je kunt het recept vinden op de AH-site: klik! In plaats van een springvorm heb ik een braadslede gebruikt. Voordeel: hij is minder hoog, dus iets eerder gaar, ennn… je kunt hem in twee delen opeten. Deel twee ligt in de vriezer op ons te wachten, jummie! :)  
Worteltaart met banaan
Ingrediënten
4 eieren
200 g lichtbruine basterdsuiker
200 ml zonnebloemolie 
250 g zelfrijzend bakmeel 
2 tl gemalen kaneel
1/2 zakje bakpoeder
300 g winterpeen, fijngeraspt
2 bananen, fijngeprakt
60 g  walnoten, fijngehakt
Voor het glazuur
25 g boter, op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
3 el roomkaas (pakje 100 g)
Keukenspullen
springvorm (Ø 24 cm), ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. 2. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar. Voeg de peen, banaan en walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 90 min. in de oven en laat helemaal afkoelen. 3. Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.

een jarige


Annelies was gisteren jarig en ik heb haar een kaartje met mijn favoriete muis gestuurd en een klein cadeautje bij elkaar gefreubeld, sfeerlichtjes met lavendelgeurkaarsjes. Niet zozeer de sfeerlichtjes zelf, die waren al leuk van der-lui eigen, maar wel op de verpakking. Daar heb ik hetzelfde spul voor gebruikt als voor het kaartje, helemaal in stijl dus ;.) Achter het middelste HB-labeltje zitten extra kaarsjes verstopt, beplakt met een ponsrandje.

Er is intussen ook weer een nieuwe ‘100’ opgestart bij het ScrapFeverforum, daar kan ik hiermee gelijk het een en ander van wegstrepen. J

donderdag 22 mei 2014

confetti!



Een confettikaartje voor de volgende jarige op de verjaardagslijst van het CreaTijdforum: Annelies. En om het wat ingewikkelder te maken: ik ken nóg een Annelies en die is morgen jarig, hahaha, wordt vervolgd!

zondag 18 mei 2014

rabarbertaart


Zo af en toe delen we op de scrapfora ook lekkere recepten. Het recept van deze rabarbertaart komt van Sandra en ik heb het gisteren uitgeprobeerd. Viel niet tegen hoor Sandra ;) , heerlijk, jummie!

Rabarbertaart
Voor de taart heb je nodig:
150 gram boter of margarine op kamertemperatuur
150 gram suiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling:
750 gram gewassen en in stukjes gesneden rabarber
suiker naar smaak
30 gram custard (gewoon een flinke schep custardpoeder door de rabarber en de suiker doen, maak er dus geen custard vla o.i.d. van)
Ik heb wat minder rabarber gebruikt, want het paste er  niet in. Volgende keer maar een grotere taartvorm gebruiken. ;)

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Maak een cakebeslag door de boter en de suiker te mixen. Je voegt er één voor één de eieren aan toe terwijl je goed blijft mixen. Als het beslag licht en luchtig is roer je er het bakmeel door. Doe het beslag in een ingevette taartvorm.
Schud de rabarber, suiker en custard door elkaar en leg het rabarbermengsel op het beslag.

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 1 uur en 15 minuten gaar.