Ik
was ergens een recept tegengekomen van een variatie op witlof-met-ham-en-kaas.
Op zich vinden we dat wel lekker hoor, maar ik maak het eigenlijk altijd op
dezelfde manier, dus ik wilde er wel eens iets anders mee… Nou, wat ik al zei, ik
kwam toevallig een ander recept tegen en dat leek me wel wat. Alleen, toen ik
het wilde maken wist ik niet meer waar ik het gezien had, hahaha. Het was iets
met gorgonzola en besciamellasaus, dus ik heb maar wat gegoogeld. Er zijn
meerdere recepten van en daar heb ik een soort mix van gemaakt. Natuurlijk kwam
ik, toen ik alles in huis had, het eerste recept tegen, hebben jullie dat nou
ook wel eens? Het was van ‘Heerlijke Happen’, klik! Omdat de boodschappen al in
huis waren is het toch een variant geworden:
Vijf
struikjes witlof in de lengte doormidden snijden en vijf minuten koken. Uit
laten lekken in een vergiet en dan in ham rollen en in een ovenschaal leggen. Eén
zakje besciamellasaus (Grand’Italia) maken volgens de aanwijzingen op het pakje
en dat er overheen gieten. Daarop doe je 75 gr gorgonzola in kleine stukjes.
Bedekken met plakjes aardappel* en een laagje geraspte kaas. Half uurtje in de
oven op 200g en dan kun je aan de smikkel.
Het
oorspronkelijke recept klik! gaan we vast en zeker een keer maken, maar dit
was ook heerlijk!
*
het lekkerst als je ze zelf gemaakt hebt: wat dikkere plakjes aardappel snijden en 5
minuten koken met wat zout.