donderdag 26 mei 2022

ovenschotel witlof met gorgonzola

Ik was ergens een recept tegengekomen van een variatie op witlof-met-ham-en-kaas. Op zich vinden we dat wel lekker hoor, maar ik maak het eigenlijk altijd op dezelfde manier, dus ik wilde er wel eens iets anders mee… Nou, wat ik al zei, ik kwam toevallig een ander recept tegen en dat leek me wel wat. Alleen, toen ik het wilde maken wist ik niet meer waar ik het gezien had, hahaha. Het was iets met gorgonzola en besciamellasaus, dus ik heb maar wat gegoogeld. Er zijn meerdere recepten van en daar heb ik een soort mix van gemaakt. Natuurlijk kwam ik, toen ik alles in huis had, het eerste recept tegen, hebben jullie dat nou ook wel eens? Het was van ‘Heerlijke Happen’, klik! Omdat de boodschappen al in huis waren is het toch een variant geworden:

Vijf struikjes witlof in de lengte doormidden snijden en vijf minuten koken. Uit laten lekken in een vergiet en dan in ham rollen en in een ovenschaal leggen. Eén zakje besciamellasaus (Grand’Italia) maken volgens de aanwijzingen op het pakje en dat er overheen gieten. Daarop doe je 75 gr gorgonzola in kleine stukjes. Bedekken met plakjes aardappel* en een laagje geraspte kaas. Half uurtje in de oven op 200g en dan kun je aan de smikkel.

Het oorspronkelijke recept klik! gaan we vast en zeker een keer maken, maar dit was ook heerlijk!

* het lekkerst als je ze zelf gemaakt hebt: wat dikkere plakjes aardappel snijden en 5 minuten koken met wat zout.

3 opmerkingen:

Annelies zei

Uhhh nee... dankjewel. Dat ga ik niet maken 😁

Kitty zei

Dat dacht ik wel Annelies. Maar het kan denk ik ook wel met prei of bloemkool.

Marjolijn van Elsberg zei

Daar heb ik nou nooit last van, dat ik recepten of andere ideetjes niet terug kan vinden, haha. Ik sla ze altijd op in mijn telefoon. Helaas afgelopen maand een nieuwe telefoon gekocht en wat denk je? Juist ja, alles kwijt!!!
Ik ben niet zo'n fan van schimmelkaas, maar het lijkt me een heerlijk maaltje.
Gorgonzola is niet zo scherp toch? Ik ga eens op zoek naar het originele recept van jou en dan zet ik het in mijn mapje recepten, wie weet.