woensdag 30 november 2011
oeioeioei...!
Het was al aardig donker toen ik thuiskwam van mijn werk en de achterdeur is ook donker(blauw). En binnen was het óók donker want Rob had late dienst. Ik wilde de sleutel in het slot doen en merkte toen dat de deur op een klein kiertje stond.... oeioeioei...! Zo op het oog stond alles nog op zijn plek en eigenlijk dacht ik dat er niets aan de hand was maar toch... ik heb een kandelaar gepakt en ben alle kamers doorgelopen, nergens een inbreker, gelukkig. Toen ik de trap weer af kwam was daar iemand de voordeur aan het openmaken.... : Rob! Hij was ziek naar huis gekomen. Grrrr, als hij niet zo zielig was had ik 'm wel een loei met die kandelaar willen verkopen, maar ik heb me ingehouden ;) (en ik wéét dat het mij ook gebeuren kan hoor, het is ons ook eerder gebeurd... klik, maar op dat moment...)
maandag 28 november 2011
jarig geweest

Bij het Dollsforum doe ik mee met een verjaardagslijst, hier zien jullie de zelfgemaakte kaarten die ik ontvangen heb. Ik heb geprobeerd ze zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen maar helaas kun je niet alle techniekjes en glimmertjes en zo goed op de foto krijgen.
Klik maar weer voor een groter plaatje.
![]() |
dinsdag 22 november 2011
decembergroetjes
Vanavond heb ik weer meegedaan met de speedscrap van Scrapdelight. Dit is de sketch
en ik heb er dit kaartje van gemaakt.
zaterdag 19 november 2011
Linda's Ladies - atc-tjes
Zó leuk om te doen, atc-tjes maken! En de swaps op sommige fora vind ik een geweldige stimulans. Dit zijn mijn uitwerkingen van de november atc-swap bij Scrapfever ('hoofden/gezichten').
Voor de achtergrondjes heb ik nat gemaakt aquarelpapier met aquarelverf bewerkt. Ik heb streepjes gesso en glitterlijm gemaakt met een pasje en er een tekststempeltje en een blingsteentje op gedaan. De bekende en minder bekende dames komen allemaal uit dezelfde 'LINDA', vandaar de titel Linda's Ladies. De randjes zijn geïnkt met vintage photo van Ranger.
Dit zijn de atc-tjes die ik terugontvangen heb, van Marian, Marian, Joukje
Yvon, Jolanda en Carla.
woensdag 16 november 2011
speedscrap - layout
Gisterenavond heb ik een layout gemaakt tijdens de wekelijkse speedscrap van het Srapdelightforum. Ze plaatsen daar elke week twee sketches, één voor een layout en één voor een kaart. De één houdt zich strikter aan de sketch dan de ander, geeft allemaal niets en er valt ook niets te winnen, wie tijd en zin heeft gaat er mee aan de slag. Het gaat om de lol van het samen scrappen zonder dat je elkaar ziet en tussendoor wordt on line gekletst. Eigenlijk is het de bedoeling om hem nog dezelfde avond te plaatsen maar soms wil het niet en dan plaatsen de leden hun uitwerking gewoon later. Gisterenavond waren dit de sketches.
De kaart heb ik niet gemaakt, maar de layout wel en dit is 'm geworden:
De kaart heb ik niet gemaakt, maar de layout wel en dit is 'm geworden:
dinsdag 15 november 2011
maandag 14 november 2011
kip masala
Voor een flinke pan (4 flinke eters):
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjesmargarine
8 kipkarbonades, ongekruid en zonder vel
4 flinke aardappels, geschild en in blokjes (2x2cm)
1 á 2 teentjes knoflook (of meer als je dat lekker vindt), geperst
1 madam Jeanet, door midden en zonder zaadjes (pas op: niet met je handen aanraken en dan in je ogen wrijven of zo!!!)
2 à 3 eetlepels garam masala (Surinaamse winkel)
2 maggiblokjes
scheutje ketjap manis
eventueel hardgekookt ei (1 pp, op het laatst meewarmen)
Bak de ui met de tomaat in een beetje margarine. Doe daar de kipkarbonades zonder vel bij en bak ze aan beide kanten bruin. Knijp er de teentjes knoflook boven uit. Doe er de madam Jeanet en de garam masala bij. Alles even meebakken/omroeren. Dan een flinke scheut water, een beetje ketjap, de in blokjes gesneden aardappel en maggiblokjes erbij. Alles laten sudderen tot het gaar is en de aardappel de saus een beetje gebonden heeft. Je kunt op het laatst nog hardgekookte eieren meewarmen.
Zelf vind ik het lekkerst als de stukjes aardappel heel blijven dus ik gebruik vrij vastkokende aardappels. Je kunt dan een aardappel geraspt meekoken of de saus later binden met wat aardappelzetmeel. Wij eten dit met kouseband (in stukjes snijden, met uitje, tomaat, maggiblokje en klein beetje water gaar laten worden) of sperziebonen. Je kunt er roti bij doen (de "pannenkoek" haal ik bij de Surinaamse winkel) of rijst.
NB:
- Madam Jeanet is een hele hete peper, die kook je alleen mee, niet opeten. Als ik die niet in huis heb doe ik er een half theelepeltje Surinaamse sambal door.
- De foto komt van internet, van deze site. Daar is het recept iets anders en wordt de aardappel apart bereid. Ziet er ook héél goed uit!
- De foto komt van internet, van deze site. Daar is het recept iets anders en wordt de aardappel apart bereid. Ziet er ook héél goed uit!
Abonneren op:
Posts (Atom)