maandag 14 november 2011

kip masala








Voor een flinke pan (4 flinke eters):

1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes
margarine
8 kipkarbonades, ongekruid en zonder vel
4 flinke aardappels, geschild en in blokjes (2x2cm)
1 á 2 teentjes knoflook (of meer als je dat lekker vindt), geperst
1 madam Jeanet, door midden en zonder zaadjes (pas op: niet met je handen aanraken en dan in je ogen wrijven of zo!!!)
2 à 3 eetlepels garam masala (Surinaamse winkel)
2 maggiblokjes
scheutje ketjap manis
eventueel hardgekookt ei (1 pp, op het laatst meewarmen)

Bak de ui met de tomaat in een beetje margarine. Doe daar de kipkarbonades zonder vel bij en bak ze aan beide kanten bruin. Knijp er de teentjes knoflook boven uit. Doe er de madam Jeanet en de garam masala bij. Alles even meebakken/omroeren. Dan een flinke scheut water, een beetje ketjap, de in blokjes gesneden aardappel en maggiblokjes erbij. Alles laten sudderen tot het gaar is en de aardappel de saus een beetje gebonden heeft. Je kunt op het laatst nog hardgekookte eieren meewarmen.

Zelf vind ik het lekkerst als de stukjes aardappel heel blijven dus ik gebruik vrij vastkokende aardappels. Je kunt dan een aardappel geraspt meekoken of de saus later binden met wat aardappelzetmeel. Wij eten dit met kouseband (in stukjes snijden, met uitje, tomaat, maggiblokje en klein beetje water gaar laten worden) of sperziebonen. Je kunt er roti bij doen (de "pannenkoek" haal ik bij de Surinaamse winkel) of rijst.

NB:
- Madam Jeanet is een hele hete peper, die kook je alleen mee, niet opeten. Als ik die niet in huis heb doe ik er een half theelepeltje Surinaamse sambal door.
- De foto komt van internet, van deze site. Daar is het recept iets anders en wordt de aardappel apart bereid. Ziet er ook héél goed uit!

3 opmerkingen:

Dora zei

Dank Kitty! Ik had ooit een super recept hiervan....maar waar die is....geen idee.
ga deze even printen de anderen...zijn niet zoals ik wil dat het smaakt, ik ga deze proberen, de pannekoek halen wij ook altijd...vers en warm:)

Carla Houtstra zei

Mmmmm, klinkt lekker en het is pas 10 uur.

Brendaxx zei

Oooh ik krijg er nu al zin in!! Ziet er heerlijk uit:) Bedankt voor het recept!
Groetjes,Brenda