
Rob is op het moment in Marokko, hij doet een rondreis met onze zoon. Ik had bedacht dat ik dan eens helemaal in mijn eentje nog een paar gerechten zou uitproberen. Dat deed ik vroeger wel vaker, als Rob late dienst had. En als het dan beviel dan maakte ik het voor ons samen gewoon nog een keer. Ik heb het recept, door collega Frans op rijm gemaakt, niet helemaal gevolgd, maar het zal niet veel afwijken van het snelkookpangerecht dat in de map stond.
Het
is een gerecht met vetspek, ui, witte bonen, salami, knoflook en verschillende
kruiden. Best stevig dus maar daar is het weer nu ook wel naar. Met een broodje
erbij en eventueel een groene salade is het smikkelen geblazen.
En
omdat Sinterklaas bijna in het land is en Frans ook zo mooi aan het rijmen is
geweest… :
Lieve
Frans,
Met
enig’ schroom moet ik bekennen:
Het
sprak me eerst niet zo erg aan.
Het
is een eeuwigheid geleden
da’k
vétspek in mijn pan “he’ daan”.
Geef
mij maar van die mag’re reepjes,
met
boontjes smaken die me zeer.
Maar
goed, ik nam me voor te maken
élk
Stadsbeheer-gerecht een keer.
Omdat
het nu begint te vriezen
is
stevig voedsel weer in zwang.
Dus
hup de keuken in met Faber,
het
duurde immers al zo lang!
De
spekjes waren zo gebakken
in
onze nieuwe hapjespan.
(Tja,
ook de snelkookpan ontbreekt me,
die
schaf ik liever ook niet an)
De
uitjes waren no problemo,
de
kruiden had ik in de la.
Ik had zelfs karwij-anijs-zaadjes,
vond
witte bonen bij Deka!
De
rest was ook zo bij elkander
en
in de hapjespan gemikt.
Nog
even pruttelen tezamen
en
toen dus op mijn bord die zwik ;)
Ik
kan je eerlijk nu vertellen:
Het
heeft me heel erg goed gesmaakt.
Best
kans dat ik het, als Rob terug is
voor
hem ook nog een keertje maak!
Lieve
Frans bedankt voor dit lekkere herfst/wintergerecht.
2 opmerkingen:
Wat een top-gedicht. Je bent meteen in vorm voor Sinterklaas!
Dit klinkt als een super lekker recept Kitty en grappig in gedichtvorm.
Een reactie posten