zondag 22 januari 2012
smash!
Ik ben bezig met een smashbook. Daar kun je van alles in "smijten", net wat je leuk vindt. In mijn geval zal het het midden houden tussen een agenda en een handtas, je weet wel, waar je allerlei bonnetjes, briefjes, knipsels en andere troep in bewaart, hahaha. Weinig foto's waarschijnlijk, ik zie wel hoe het zich ontwikkelt. Dat lijkt me juist het leuke van zo'n smashbook. De kaft heb ik lekker volgekliederd. Hij is gemaakt van een achterkant van een weekkalender. Chipboard lettertjes erop, gesso, acrylverf, inkt, enfin, ik heb lekker aangerommeld. De hond voorop en het standbeeld achterop zijn getransferde plaatjes uit een oude Libelle. In de verf vastgeplakt (afbeelding in de verf, dus spiegelbeeld), heel goed laten drogen en dan met water het papier er af rollen zodat alleen de afbeelding nog in de verf staat. Leuke techniek!!! Als de pagina's af zijn zal ik ze hier ook nog wel laten zien.
gesjellig
Afgelopen vrijdag was Rob jarig, hieperdepiep hoeraaaa! We zijn lekker uit eten geweest met de kinderen, bij De Fles. En zaterdag kwam de visite. Van af een uur of twee 's middags rolde de een na de ander binnen en het was nog lang onrustig in de straat ;) Nee hoor, viel reuze mee, in de straat dan hè, hahahaha. Rob is behoorlijk verwend met allerlei nuttigs, moois en lekkers en het was weer druk en héél gesjellig :)
donderdag 19 januari 2012
engelen - atc's
Bij Scrapfever was het atc-onderwerp voor de januariswap "engelen". Daar heb ik deze serie voor gemaakt. Eentje heb ik uiteraard zelf gehouden. De vleugels heb ik op internet gevonden en het kopje is een jeugdfoto van mijn moeder. Ik geloof dat zij regelmatig als onze beschermengel een oogje in het zeil houdt, en ik ben niet de enige die dat denkt ;) De tekst komt uit het lied "Angels" van Robbie Williams en vond ik hier prachtig bij passen. Het doet me echt wat, dit atc-tje...
Vleugels en kopje zijn op vellum geprint, dus een beetje doorzichtig. De achtergrond is bewerkt met distressinkt en glimmermist (pearl). De stempel onderaan is een zijde van de Klimt-bollio van Judikins, ooit gekocht bij Joan Gevaert.
Vleugels en kopje zijn op vellum geprint, dus een beetje doorzichtig. De achtergrond is bewerkt met distressinkt en glimmermist (pearl). De stempel onderaan is een zijde van de Klimt-bollio van Judikins, ooit gekocht bij Joan Gevaert.
Deze atc-tjes heb ik terugontvangen, ik vind ze prachtig. Het was een mooi onderwerp en Jolanda, geweldig dat je dit weer georganiseerd hebt, bedankt!!
woensdag 18 januari 2012
nogmaals albumpje
De foto's van het 6x6 swapalbumpje zijn nu wat beter omdat ze overdag gemaakt zijn. Iedereen heeft inmiddels de uitwerkingen binnen dus ze kunnen geplaatst worden :D Erg leuk hoe iedereen er weer helemaal zijn eigen draai aan gegeven heeft. Bedankt meiden, ik ben er erg blij mee!

Wiebine , Renate , Sandra, Annemiek (Van Renate heb ik de adresgegevens even onleesbaar gemaakt, vandaar de rozige strepen linksonder op haar layout.)
Alexandra, Dithny en de LO die ik zelf gehouden heb (+ details, ook van andere kleurstellingen.)
En dit zijn de maaksels die ik opgestuurd heb, in drie verschillende kleurstellingen.
donderdag 12 januari 2012
albumpje
Van een oud afschriftenmapje van de Postbank heb ik een albumpje gemaakt voor 6x6 layouts. Het mapje heb ik eerst op maat gesneden en als page protectors gebruik ik A5 showtassen die ik ook op maat snijd. De gaatjes komen dan niet helemaal uit, maar dat is simpel op te lossen :)
Ik ga er de layouts in bewaren van een voorstelswap die op Millies (vh Dolls) gehouden is. Maar die laat ik jullie een andere keer zien ;)
maandag 9 januari 2012
zondag 1 januari 2012
het gaat weer over eten...
Op oudejaarsavond eten we nooit erg uitgebreid, soms zelfs helemaal niet, dan vergrijpen we ons meteen aan de oliebollen :). Maar gisterenavond heb ik bruschetta's gemaakt. Samen met een pompoensoepje van de groenteman was dat een lekker maaltje dat naadloos overliep in het snackgebeuren :) Met dank aan Jan Paul Schutten, wiens recepten ik mocht overnemen en die hele lekkere vegetarische recepten op zijn blog heeft staan:
Bruschetta met wittebonencrème
Bonenpuree:
Blikje lekkere witte bonen (canelli)
Brokje Parmezaanse kaas, geraspt
Scheutje sinaasappelsap
Scheutje olijfolie
Een teentje knoflook, fijngehakt
Tomatensalsa:
Vier mooie rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden en uitgelekt
Blaadjes koriander of basilicum
Een gesnipperd rood uitje
Snufje suiker
Scheutje balsamico
Balsamicostroop
Balsamico
suiker
Rijpe peren
Blauwe kaas, zoals gorgonzola, stilton of roquefort
Verwarm de oven op de grill/gratineerstand (bovenwarmte). Beleg de sneetjes met een plakje peer en gorgonzola. Grill zodat de kaas begint te smelten. Klaar. Warm, lauw en koud lekker, zolang het broodje nog knapperig is.
Bruschetta met wittebonencrème

Blikje lekkere witte bonen (canelli)
Brokje Parmezaanse kaas, geraspt
Scheutje sinaasappelsap
Scheutje olijfolie
Een teentje knoflook, fijngehakt
Tomatensalsa:
Vier mooie rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden en uitgelekt
Blaadjes koriander of basilicum
Een gesnipperd rood uitje
Snufje suiker
Scheutje balsamico
Balsamicostroop
Balsamico
suiker
Sneetje bruschetta met wat olie in de oven grillen.
Zet intussen een pannetje met balsamico en suiker op en kook tot het stroperig wordt.
Daarna de tomatensalsa. Meng alle ingrediënten en laat de smaken intrekken.
Doe vervolgens alle ingrediënten van de bonenpasta in de blender. Eventueel op smaak brengen met zout, peper of sinaasappelsap (je kunt ook heel fijn gesneden stukje sinaasappelschil toevoegen).
Beleg de bruschetta met een klodder crème, een toefje salsa en een scheutje stroop.
Bruschetta met blauwe kaas en peer
Zet intussen een pannetje met balsamico en suiker op en kook tot het stroperig wordt.
Daarna de tomatensalsa. Meng alle ingrediënten en laat de smaken intrekken.
Doe vervolgens alle ingrediënten van de bonenpasta in de blender. Eventueel op smaak brengen met zout, peper of sinaasappelsap (je kunt ook heel fijn gesneden stukje sinaasappelschil toevoegen).
Beleg de bruschetta met een klodder crème, een toefje salsa en een scheutje stroop.
Bruschetta met blauwe kaas en peer

Blauwe kaas, zoals gorgonzola, stilton of roquefort
Verwarm de oven op de grill/gratineerstand (bovenwarmte). Beleg de sneetjes met een plakje peer en gorgonzola. Grill zodat de kaas begint te smelten. Klaar. Warm, lauw en koud lekker, zolang het broodje nog knapperig is.
Abonneren op:
Posts (Atom)