waanzinnige
kip uit de oven
NODIG:
600 gram kipfilet (had ik in flinke stukken gesneden, twee á drie per filet)
3 eetlepels boter
2 el olijfolie
3 teentjes geperste knoflook
1 tl gedroogde chilipeper (is best heet, dus zeker niet met een kop erop!)
1 glas witte wijn (150ml)
200 gr crème fraîche (250 gr kan ook hoor 😉)
80 gram uitgelekte zongedroogde tomaten in
olijfolie, fijngesneden
25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 tl (verse) tijm, 1tl (verse) oregano, 1t (verse)
rozemarijn
handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
300gr pasta (wij hadden linguini)
DOEN:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak. Smelt 2
eetlepels boter en 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kip
toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de
kip uit de pan en leg op een bord.
Smelt de resterende eetlepel boter in de braadpan. Voeg
knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten. Roer de
wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan
de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus wat dikker wordt.
Doe de kip en de saus in een ovenschaal (of, als je pan in de oven kan, doe de kip erbij) en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Opm: Mijn pan kan in de oven. Zonder deksel erin gezet maar dan kookt de saus een beetje te veel in. Dus beter met deksel de volgende keer.
Maak ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met pasta, frisse salade en garneer met verse basilicum. Smul smakelijk!
We hadden een Brusselse wafel (even in de oven) met warme kersen, vanille-slagroomijs (Hertog) en slagroom toe. Heerlijk!