
Dit recept heb ik ooit van een collega gekregen. Ik heb het zelf ook weer aan verschillende mensen doorgegeven en het is steeds een succes. Zowel warm als koud lekker:
PESTOTAART
4 à 5 plakjes bladerdeeg (laten ontdooien)
100 gr geraspte jong belegen kaas
100 ml slagroom
2 eieren
6 zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
6 afgestreken eetlepels groene pesto ( = alla Genovese).
Oven voorverwarmen op 200 graden. (Spring)vorm invetten en met bladerdeeg bekleden. Overige ingrediënten goed door elkaar mengen. Vorm hiermee vullen. Ongeveer 25 minuten in de oven laten bakken. Tussentijds even controleren of het niet te hard gaat.
Als hoofdmaaltijd voor 2 personen, bijv. met salade en friet of brood, tussen-/voorgerecht voor 4 tot 6 personen of als snack/bij de borrel.
6 opmerkingen:
dat ga ik proberen!
Hoi Kitty, mag ik dit recept overnemen en in mijn kookschrift zetten? Lijkt me erg lekker en is weer eens wat anders!
Kitty,
Wat vindt Sonja hiervan?
Ed.
@ Joan: 'tuurlijk mag dat. Ik weet alleen niet waar het oorspronkelijk vandaan komt. Mijn collega had het ook weer van iemand gekregen.
@ Ed: Zolang ik het niet opeet vindt Sonja het best, hahaha.
ooooooo en zeker weten dat ik die een keer uit ga proberen.!!!
Jee, dat klinkt lekker Kitty! Dat ga ik zeker een keertje maken :-D
Een reactie posten