Vanochtend had ik
zin om weer eens een appeltaartje te bakken. Lekker recept van AH erbij gezocht
en omdat ik een kleine vorm heb gebruikt de halve hoeveelheid genomen van dit recept. Net uit
de vorm was hij wat hoger, hij is later wel een beetje ingezakt, maar evengoed
er-rug lekker JJJJJJJJJJJJ
Romige appeltaart
Ingrediënten
1 citroen
4 mildzoete appels
3 eieren
180 g suiker
100 g boter
230 g zelfrijzend
bakmeel
1 tl gemalen kaneel
8 g vanillesuiker
(pak à 10 zakjes, zakje à 8 g)
200 ml volle melk
30 g poedersuiker
om te bestuiven (ca. 2 el)
Bereiden
Rasp de gele schil
van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd in
parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng
met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.
Verwarm de oven
voor op 180 ºC. Breek de eieren boven een kom en klop met de suiker met een
mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.
Laat ondertussen de
boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden. Schenk de boter
bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker
toe en schep om. Meng de melk erdoor. Schep de appels met het citroensap door
het beslag.
Vet de springvorm
in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag
erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker en
kaneel.
1 opmerking:
Lekkkkkkker!
Een reactie posten