zaterdag 7 november 2015

pompoencurry, lekkerrrr!

We hebben van de week weer lekker gegeten. Dit keer van een recept uit het supermarktblad ‘Boodschappen’ (oktober) dat we bij de Dekamarkt altijd meenemen:

pompoencurry met linzen

ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels milde Indiase currypasta
400 gram pompoen, geschild en in blokjes
200 milliliter gezeefde tomaten
100 milliliter groentebouillon
300 gram bruine linzen (blik), uitgelekt
100 milliliter Griekse yoghurt
1 bosje munt, grof gehakt


bereiden:
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de currypasta toe en bak op een lage stand een paar minuten mee. Voeg de pompoen toe en roerbak nog een paar minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en roer goed door. Laat de pompoenblokjes circa 15 minuten zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn. Roer de linzen erdoor en warm nog circa 5 minuten mee. Schep wat yoghurt en munt op de curry en serveer de rest er apart bij. Lekker met naanbrood en een komkommersalade.

Geen opmerkingen: