woensdag 24 april 2019

citroen-cheesecake in een glaasje

Bij de paasbrunch had ik een  toetje gemaakt dat ik deels gejat had van  een recept in het boodschappenblaadje van de Dekamarkt. Daar werd de lemon curd zelf gemaakt met tijm. Lijkt me ook heel lekker maar ik wilde het mezelf niet al te moeilijk maken. Het viel goed in de smaak en er zit geen alcohol of rauw ei in, dus Laura kon er ook van mee-eten.
Het is een machtig toetje dus maak de porties niet te groot. Ik had het in zes champagneglaasjes gedaan, en ik hield genoeg over om er nog een stuk of vier te maken.
Het cheesecake-mengsel kun je een dag van te voren maken.

Citroen-cheesecake in een glaasje
8 à 10 porties
Verkruimel  150gr kandijkoekjes (Bastogne)
Meng vier pakjes MonChou (samen dus 400gr) met een blikje gecondenseerde melk (plm 400gr) en mix er het sap van een halve uitgeperste citroen door. Maak er een glad mengsel van, doe dit in een spuitzak en laat minstens twee uur in de koelkast liggen.
Verdeel de koekkruimels over de glazen en spuit daar het MonChou-mengsel op. Top het af met een schepje lemon curd (die van Mrs. Darlington’s kan ik aanbevelen!) en eventueel een plakje aardbei of een blauw besje met een blaadje munt. 

Kijk in Boodschappen 4/2019 voor het uitgebreidere originele recept. Of kijk op internet: klik!


2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Lijkt me heerlijk

S. zei

oeee dat klinkt echt superlekker!