Bij
de paasbrunch had ik een toetje gemaakt
dat ik deels gejat had van een recept in
het boodschappenblaadje van de Dekamarkt. Daar werd de lemon curd zelf gemaakt
met tijm. Lijkt me ook heel lekker maar ik wilde het mezelf niet al te moeilijk
maken. Het viel goed in de smaak en er zit geen alcohol of rauw ei in, dus
Laura kon er ook van mee-eten.
Het
is een machtig toetje dus maak de porties niet te groot. Ik had het in zes champagneglaasjes
gedaan, en ik hield genoeg over om er nog een stuk of vier te maken.
Het
cheesecake-mengsel kun je een dag van te voren maken.
Citroen-cheesecake
in een glaasje
8 à
10 porties
Verkruimel
150gr kandijkoekjes (Bastogne)
Meng
vier pakjes MonChou (samen dus 400gr) met een blikje gecondenseerde melk (plm
400gr) en mix er het sap van een halve uitgeperste citroen door. Maak er een
glad mengsel van, doe dit in een spuitzak en laat minstens twee uur in de
koelkast liggen.
Verdeel
de koekkruimels over de glazen en spuit daar het MonChou-mengsel op. Top het af
met een schepje lemon curd (die van Mrs. Darlington’s kan ik aanbevelen!) en
eventueel een plakje aardbei of een blauw besje met een blaadje munt.
Kijk
in Boodschappen 4/2019 voor het uitgebreidere originele recept. Of kijk op internet:
klik!
2 opmerkingen:
Lijkt me heerlijk
oeee dat klinkt echt superlekker!
Een reactie posten