Ja sorry hoor, hahaha, ik kook graag en de laatste tijd hebben we nogal wat recepten uitgeprobeerd. Ik ben een fan van de AH-recepten, maar ook in de blaadjes van de andere supermarkten, de ‘Boodschappen’ bijvoorbeeld, kom ik leuke dingen tegen. En ik zie wel eens wat voorbij komen op Facebook en Pinterest. Laatst ontdekte ik de ‘Smaakmenutie’ op FB en die hebben ook zo veel lekkers op hun site staan. Afgelopen maandag heb ik hun ‘kip romana’ gemaakt. Ze vertelden er ook iets bij over de oorsprong. De Italianen eten het met brood en olijven, maar zij hadden een variant met pasta gemaakt. Dus ik, eigenwijs als ik ben, heb voor de Italian Way gekozen en er dus geen pasta bij gegeven maar ciabatta en stokbrood, kruidenboter, olijven en tapenade. Voor de kleinkindjes een aangepaste versie met kipgehaktballetjes. En het was me toch lekker! Gelukkig had ik veel te veel, dus er staat een knappe portie in de vriezer voor een volgende keer. Misschien dat ik het dan wel met pasta maak. Dit is het recept:
KipRomana
Personen:
3-4 Bereidingstijd: 45 min
INGREDIËNTEN
450-500 g kipdij of kipfilet
400
g tomatenblokjes (1 blik)
200
g pasta naar keuze
80
g prosciutto
3
paprika's (geel en/of rood)
2
tenen knoflook
2
blaadjes laurier
1/2
kip bouillonblokje
2
el kappertjes
1
tl gedroogde oregano
1
tl gedroogde tijm
100
ml witte wijn
verse
peterselie en evt. Parmezaanse kaas
ZO
MAAK JE HET
Snijd
450-500 g kipdij of kipfilet in hapklare stukken en bestrooi met zout en
peper.
Bak
de stukjes kip in een scheutje olie rondom bruin in 7-10 minuutjes. De kip
hoeft nog niet door- en door gaar te zijn. Haal uit de pan en zet even
(afgedekt) apart.
Snijd
ondertussen 2 of 3 paprika’s in reepjes of blokjes en snijd eveneens 80 g prosciutto (rol de plakjes op en snijd reepjes). Hak ook alvast 2 tenen
knoflook fijn.
Doe
de paprikareepjes in de pan samen met de prosciutto en bak al omscheppend ongeveer
5 minuten, totdat de prosciutto licht crispy is. Voeg ook de knoflook toe en
bak een minuutje mee.
Voeg
nu 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde
tijm. Roer alles even goed door elkaar.
Voeg
vervolgens 100 ml witte wijn toe samen met 100 ml heet water en een 1/2
verkruimeld kip bouillonblokje. Breng tegen de kook aan en voeg de kip weer toe
aan de pan. Voeg ook 2 blaadjes laurier toe.
Laat
op matig vuur 20-25 minuten pruttelen met het deksel schuin op de pan. De laatste
10 minuten van de pan zodat de saus kan indikken.
Serveer
met een pasta naar keuze, verse kappertjes, peterselie en eventueel Parmezaanse
kaas.
Of met ciabatta, kruidenboter, tapenade, olijfjes… ;)
1 opmerking:
O, dat klinkt heel lekker!
Een reactie posten