woensdag 28 oktober 2020

koken

Misschien dat het komt door de Corona-crisis, of doordat zo herfstig is, maar ik kook me een slag in de rondte de laatste tijd. En heel veel nieuwe recepten, hebben jullie dat nou ook? Ik zit wat meer op FB en Netflix, en daar haak ik vaak aan bij receptenlinkjes die voorbij komen. Zo heb ik ook de recepten van Antoni uit de Netfilixserie ”Queer Eye” opgezocht, en daarvan heb ik er vanavond een gemaakt, de Pesto Chicken Pasta Salad.
Beetje aangepast omdat ik niet alles (verse orechiette pasta werd mini Conchiglie van Grand’Italia) kon vinden in de supermarkt, en omdat ik zelf pesto maken een beetje omslachtig vind had ik een potje gekocht.

Dit is hoe ik het gemaakt heb:

Per persoon 75gr pasta koken in water met een bouillonblokje, afspoelen en uitlaten lekken in een zeef en dan in een ruime schaal doen samen met wat pesto (naar smaak, ±1 eetlepel per persoon).

Gehalveerde rode druiven (75gr pp) in rode wijnazijn marineren, 15 á 20 minuten, en laten uitlekken voordat je ze aan het gerecht toevoegt.

Kipfilet (±100gr pp) met zout en peper bestrooien en in een beetje olijfolie bakken. Ik had voor twee personen een hele kipfilet eerst overlangs doorgesneden zodat het twee dunne plakken werden. Niet te bruin laten worden.

Snijd de kip in stukjes, doe alles bij elkaar in de schaal en schep het om met een paar handjes rucola en wat geroosterde pijnboompitjes. Even proeven en eventueel wat meer pesto toevoegen. Op een bord scheppen en nog wat verse Parmezaan erover schaven.  We hebben lekker zitten smikkelen!
Dit klik! Is de link naar een aantal gerechten uit de Netflix-serie.

Morgen staat er een gerecht van Miljuschka Witzenhausen op de planning, ik heb er nu al zin in, hahaha!

Geen opmerkingen: