dinsdag 23 februari 2021

pompoensoep met zoete aardappel

We hadden laatst weer een lekker soepje gegeten, en dat heb ik jullie nog helemaal niet verteld! ;P Ik vond het als ik het goed onthouden heb op FB, of was ik aan het Googlen op zoek naar een recept voor wat dingen die ik nog had liggen? Dat doe ik namelijk ook vaak, en soms weet ik het gewoon niet meer, hahaha. Ik vond het recept in ieder geval op “Eef kookt zo”. Ik heb me niet helemaal aan de instructies gehouden, maar het was heerlijk! We hebben nog een beetje soep in de vriezer, dat moesten we van de week maar eens opmaken.

pompoensoep met zoete aardappel

Ingrediƫnten:
300 gram pompoen (geschild, in stukjes gesneden)
200 gram zoete aardappel (geschild, in stukjes gesneden)
500 ml groentebouillon
100 gram winterpeen (geschild, in stukjes gesneden)
1 ui (geschild, in stukjes gesneden)
2 theelepels komijn
1 theelepel tijm (gedroogd)
snuf chilivlokken of cayennepeper
olijfolie, peper en zout, kookroom, geschaafde amandel (optioneel, ter garnering)

handig om te hebben:
Bakplaat  

NB:
ik heb de groenten niet in de oven gedaan maar in de soeppan gebakken. Chilivlokken zijn behoorlijk pittig dus voorzichtig daarmee!
 

zo maak je het (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek de bakplaat met een velletje bakpapier en verdeel hier alle groenten over.
Verdeel hierover een beetje olijfolie samen met de kruiden.
Zet de groenten in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Haal de groenten uit de oven en doe ze in een pan.
Giet de bouillon erbij en pureer het geheel tot een gladde soep.
Breng de soep eventueel nog even aan de kook zodat je hem iets kunt inkoken, mocht je hem dikker willen en breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met een beetje room, extra kruiden naar smaak en eventueel wat geschaafde amandel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: