Ik heb al een hele poos niks meer gebakken en ik had, óók al een hele poos, erg veel zín om iets te bakken. We kopen geen koekjes meer sinds een paar weken (ja, daarom dus…) en omdat dat best goed gaat vond ik gisteren dat we het wel een keer verdiend hadden. Dit recept vond ik op het www, bij Keukenliefde, klik!. Ik heb de halve hoeveelheden gebruikt omdat ik eenkleinere taartvorm had. En ondanks dat ik ook nog wat met de ingrediënten moest rommelen werd het toch een lekker taartje 😊
Hollandse appelcake
Ingrediënten
3 grote appels (ik had er één, een jonagold)
60 g walnoten
2 el citroensap (had ik niet, weggelaten)
1 el kaneelpoeder (koekkruiden)
300 gr fijne kristalsuiker (basterd, deel witte en deel lichte)
4 eieren
300 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten (zonnebloem-olijf)
70 ml melk
1 el vanille-extract
375 g bloem (zelfrijzend bakmeel)
1 el bakpoeder (weggelaten)
mespuntje zout
Verder nodig
Ronde springvorm van 23 cm, elektrische handmixer, fijne
zeef, spatel
Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden.
Vet de springvorm in met olie en bekleed de bodem en rand met (anders lastig
los te maken van de rand). Hak de walnoten grof.
Snijd de appels doormidden — de schil mag blijven zitten —
en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in heel dunne plakjes. Meng de appel
in een kom met het citroensap, de kaneel en 2 eetlepels van de suiker. (niet gedaan, alles door het beslag)
Klop de eieren luchtig met de overige kristalsuiker en voeg
dan de zonnebloemolie, de melk en het vanille-extract toe. Roer de bloem, het
bakpoeder en het zout door elkaar en zeef in drie porties boven het beslag.
Spatel er luchtig doorheen.
Schenk een kwart van het beslag in de springvorm en verdeel
een derde van de appels en walnoten erover. Herhaal totdat alle ingrediënten op
zijn. Eindig met een laagje beslag en wat walnoten.
Schakel de oventemperatuur terug naar 140 graden en bak de
taart in het midden van de oven circa 1,5 uur.
Laat afkoelen op een rooster.
Bestrooi de appelcake vlak voor serveren eventueel met
poedersuiker, of serveer met een dot lobbig geklopte slagroom.
5 opmerkingen:
Klinkt goed! Nog even en dan heb ik ook weer een oven!
Hmm ziet er goed uit zeg!
Hahaha, nou daarom dus en zeker verdiend
Klinkt zalig!
hmmm klinkt lekker!
Een reactie posten