donderdag 24 februari 2022

kip korma

Annelies heeft een slowcooker en ze laat op haar blog wel eens zien wat voor lekkers ze daarmee gemaakt heeft. Laatst had ze kip korma gemaakt en dat zag er zo lekker uit! Nou heb ik geen slowcooker, maar ik kan op mijn gaspitjes ook wel aardig slow cooken, dus ik heb eens op het www gezocht naar een recept. Er zijn er best veel, van die recepten, daarom heb ik eerst maar eens iene-miene-mutte gedaan 😉en toen werd deze het, van leukerecepten.nl. Écht lekker! Bedankt maar weer Annelies!

KIP KORMA 

Ingrediënten (3 personen)

400 gr kip
1 ui
1 teentje knoflook
0.5 theelepel kaneel
1 theelepel kurkuma
0.5 blokje kippenbouillon
2 theelepels garam masala kruiden
200 ml kokosmelk
400 gr tomatenblokjes uit blik
verse koriander
handje amandelen (ik had nog geschaafde)
1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Hak de ui en de knoflook fijn en bak een minuutje aan in de olijfolie. Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten aan totdat hij (bijna) gaar is. Voeg het kaneelpoeder, chilipoeder, garam masala en kurkuma toe aan de kip en roer door elkaar. Giet de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje erdoorheen. Laat het 2 minuten pruttelen en roer dan de kokosmelk er beetje bij beetje doorheen.

Hak de koriander grof en roer deze samen met de helft van de amandelen door de kip korma. Laat alles 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Proef even of de kip korma goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe. 

Serveer de kip korma op een bord of in een kommetje en bestrooi met de amandelen. Lekker met rijst, sperzieboontjes en naanbrood bijvoorbeeld.

2 opmerkingen:

Annelies zei

Graag gedaan!

Lenet zei

ohh dat ziet er lekker uit..ik heb wel een slowcooker ik ga dit zeker een uitproberen.