Dit kwam ik tegen op de website van Heerlijke Happen, klik! Het stond al een poosje op mijn verlanglijstje en afgelopen zaterdag hebben we het eindelijk eens gegeten. Ik heb niet alles zelf gemaakt, maar als je dat wilt kun je op de site ook doorklikken naar recepten voor bijvoorbeeld baba ganoush of naan. Er kan nog van alles bij aan hapjes, maar dit is wat ik er voor ons tweeën van gemaakt heb, en het was best veel...
Benodigdheden:
grote schaal
4 satéprikkers
Ingrediënten:
± 300 gram kipdijfilet - in blokjes
2 theelepels ras-el-hanout
1 bakje falafel (Garden Gourmet)
2 naan (Patak’s)
1 bakje hummus (“vers”-afdeling)
1 bakje baba ganoush (bakje, van Maza,
“Baba Anousch”)
1 bakje Griekse yoghurt 10% (150gr)
3 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
½ theelepel dille
1 bakje groene knoflookolijven
1 kleine komkommer
4 cocktail tomaatjes
½ rode paprika (had ik nog liggen)
olijfolie
een paar takjes platte peterselie
zwarte peper en zout
bereiden:
Verwarm de oven voor (225°C).
Leg de halve paprika met het vel naar boven op een ovenvast bordje/schaaltje in de oven en rooster ±
20 minuten.
De tomaten kunnen er alvast bij: Doe de tomaten in een kommetje, besprenkel met
olijfolie, een geperst teentje knoflook, een beetje zout en wat fijngeknipte
peterselie. Ze kunnen wel even in de oven blijven staan terwijl je de naan bakt.
Bak de naan in de oven (± 4 min.). Je kunt ze warm houden tussen een servet.
Laat de paprika afkoelen, verwijder
pitjes, zaadlijsten en vel. Snijd in reepjes en leg op de schaal. Bestrooi evt.
met wat fijngeknipte peterselie.
Rasp de helft van de komkommer grof en laat in een zeef met een beetje zout
uitlekken. Doe de yoghurt in een kom, voeg de komkommer toe, een eetlepel
citroensap, dille en twee teentjes geperste knoflook. Roer goed door elkaar en
sprenkel er wat (extra vergine) olijfolie over.
De rest van de komkommer snijd je in reepjes/partjes en leg je op de schaal.
Snijd de kip in blokjes en kruid goed met ras el hanout, zout en een beetje
olijfolie. Laat even marineren en rijg dan aan de spiesen. Grill ze op de grillpan.
Bak/verwarm de falafel met een beetje olijfolie in een pannetje, op middelhoge
stand.
Leg nu alles op de schaal, zet de
bakjes met tzatziki, baba ganoush en hummus erbij op tafel en geniet ervan.
Eet smakelijk!
2 opmerkingen:
Ziet er wel lekker uit Kitty.
Groetjes, Els
Wat een lekke recept. Hier staat op vrijdag een kraam waar ze humus en baba ganoush en nog veel meer lekkere dipjes verkopen. En dat is lekker! Leuk om eens in dit recept te gebruiken.
Een reactie posten