Dat was de naam van het oorspronkelijke gerecht dat ik van Jasper doorgestuurd kreeg. Het leek ons wel wat, alleen houden wij niet zo van orzo (te klein, te glad) dus we bedachten dat het ook met mini-penne zou moeten kunnen, en dat kon, het was heerlijk!
Het was met boodschappen doen bij de Deka weer een
beetje een hindernisbaan. Er stond geen venkelzaad, dus kwam Rob thuis met
venkelthee (100% venkel). Er lag alleen een zakje mini-mozzarella dat over de
datum was dus dan maar een gewone bol. En de tomatenblokjes bleken bij
thuiskomst pulp ("polpo") te zijn. Maar voor in een saus maakt dat niet zo heel veel uit.
Het is een eenpansgerecht, heel makkelijk vond ik.
Voor twee personen heb ik
het als volgt gemaakt:
gehaktballetjes uit de oven met
mini-penne
Ingrediënten:
olijfolie
8 rundergehaktballetjes (van plm 250gr
rundergehakt). Gewoon zoals je ze zelf normaal maakt maar dan bv met oregano
erin, en ongeveer ter grootte van een bitterbal
1 fijngesneden niet te grote ui
2 geperste teentjes knoflook
½ eetlepel venkelthee (ik heb de zakjes gewoon
open gemaakt en het spul eruit gehaald, wat kan me gebeuren…)
400 gram tomatenpulp (“polpo”) uit
blik (van het merk Mutti) en een half blikje water
75 gram uitgelekte pitloze zwarte olijven
125 gram mini-penne (Grand’Italia)
1 bol (125 gram) mozzarella, in
stukken gesneden
snufje gedroogde chilivlokken
een handje basilicumblaadjes, in
reepjes
Bereidingswijze:
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste
hapjespan.
Bak de gehaktballetjes in 5 minuten op
middelhoog vuur rondom bruin. Haal de gehaktballetjes daarna uit de pan en zet even
opzij.
Voeg de ui, knoflook en de venkelthee
toe aan de koekenpan en bak deze 10 minuten op laag vuur.
Voeg de gedroogde oregano, tomaatpulp
uit blik, ½ blikje water, de olijven en de mini-penne toe en breng alles aan de
kook. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gehaktballetjes weer toe aan
de pan en laat alles met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur stoven
totdat de mini-penne zacht is.
Verwarm ondertussen de oven voor op
200 graden.
Leg na 20 minuten de mozzarella
tussen de gehaktballetjes in de tomatensaus.
Zet de pan zonder deksel in de oven en
bak het gerecht ongeveer 5 minuten totdat de mozzarella iets gesmolten is.
Persoonlijk vind ik het wel een béétje overdreven om dit gerecht dan gehaktballetjes uit de oven te noemen hoor 😉
Bestrooi het gerecht naar smaak met
chilivlokken (héét!) en basilicum.
Eet smakelijk!
Het oorspronkelijke gerecht, met orzo, vind je hier: klik!
3 opmerkingen:
Wat een avontuurlijk gerecht! hihi. Goed gekozen de mini pasta ipv orzo.
Nou, dat klinkt goed en lekker... misschien moet ik dit van de week maar eens uitproberen!
Klinkt goed!
Een reactie posten