Niet voor witlof-haters 😉😄
Dit lekkere stamppotje hebben we vorige
week gegeten, toen ik weer eens zin had in ‘andere witlof’. Er kan toch meer
mee dan je denkt hoor 😊Het
recept kwam van de Boodschappen.
witlofstamppot
met geitenkaas en spekjes
Ingrediënten (4 p)
750 gram kruimige aardappels (geschild)
4 stronken witlof (ca. 400 g)
100 milliliter melk
nootmuskaat (naar smaak, versgeraspt)
200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
Bereiden
Kook de aardappels in water met zout in
20 minuten gaar.
Snijd intussen eventueel de binnenste
kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
Verwarm de melk. Giet de gare aardappels
af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
Schep de geitenkaas en witlofreepjes
erdoor en houd even warm.
Bak intussen in een droge hete koekenpan
de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
9 opmerkingen:
Dat klinkt toch wel lekker, ik hou echt wel van witlof maar de geitenkaas, daar twijfel ik over. Als ik het voorgeschoteld krijg eet ik het ook en dan vind ik het eigenlijk altijd lekker maar zelf gebruik ik het nooit.
Ik sluit me aan bij Annelies.
Een heerlijk stamppotje! Geitenkaas is mijn favoriet!
O, wat lekker! Lof en spekjes en kaas, mmmmm
Zo zonde van die geitenkaas 😂
Lijkt me echt erg lekker Kitty, en geitenkaas daar ben ik dol op.
En krokant gebakken spekjes heerlijk!!!
Het lijkt mij wel wat, ik houd wel van geitenkaas!
Witlof gaat er bij ons wel in hoor, en dit vind ik een leuke variant op de manier waarop wij het meestal eten!
Mmmm, witlofstampot!
Wij eten het met walnoten, appels en geraspte kaas.
Een reactie posten