donderdag 13 juni 2024

niet voor Annelies 😉

NB:
Niet voor witlof-haters 😉😄

Dit lekkere stamppotje hebben we vorige week gegeten, toen ik weer eens zin had in ‘andere witlof’. Er kan toch meer mee dan je denkt hoor 😊Het recept kwam van de Boodschappen.

witlofstamppot met geitenkaas en spekjes
Ingrediënten (4 p)
750 gram kruimige aardappels (geschild)
4 stronken witlof (ca. 400 g)
100 milliliter melk
nootmuskaat (naar smaak, versgeraspt)
200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)

Bereiden
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm.
Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

9 opmerkingen:

Marjolijn van Elsberg zei

Dat klinkt toch wel lekker, ik hou echt wel van witlof maar de geitenkaas, daar twijfel ik over. Als ik het voorgeschoteld krijg eet ik het ook en dan vind ik het eigenlijk altijd lekker maar zelf gebruik ik het nooit.

Bertiebo zei

Ik sluit me aan bij Annelies.

Hannie de Beer zei

Een heerlijk stamppotje! Geitenkaas is mijn favoriet!

miekequilt zei

O, wat lekker! Lof en spekjes en kaas, mmmmm

Annelies zei

Zo zonde van die geitenkaas 😂

Josephine zei

Lijkt me echt erg lekker Kitty, en geitenkaas daar ben ik dol op.
En krokant gebakken spekjes heerlijk!!!

De Breimeisjes zei

Het lijkt mij wel wat, ik houd wel van geitenkaas!

Elizabeth zei

Witlof gaat er bij ons wel in hoor, en dit vind ik een leuke variant op de manier waarop wij het meestal eten!

Marjan zei

Mmmm, witlofstampot!
Wij eten het met walnoten, appels en geraspte kaas.