woensdag 21 augustus 2024

salade Niçoise met geroosterde tonijn

Dit recept gaat al jaren mee maar ik heb het nog nooit op mijn blog gezet zag ik. Schande, 😜 ! Ik zocht op de laptop en kon het ook niet tussen mijn opgeslagen bestanden vinden. Hmmm, da’s toch wel een beetje gek… Maar gelukkig heb ik ook een ‘echt’ mapje waar ik veel van mijn recepten in bewaar en toen bleek dat ik er dus nooit een Word-bestand van gemaakt en opgeslagen had. Ik had een uitdraai direct van de AH-site geplukt. Tja, zo kon het natuurlijk ook. 🙈 

Omdat het zo lekker is, vooral bij warm weer:

Salade Niçoise met geroosterde tonijn klik!

Ingrediënten
4 personen
150 gram haricots verts
2 vastkokende aardappels (ik had, je raadt het al, Opperdoezers)
2 eieren
1 blik artisjokharten
½ blikje ansjovisfilets
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (ik had zonder)
3 bosuitjes
1 gele paprika
6 tasty tom tomaten (cocktail-trostomaten)
50 gram zwarte olijven (ringetjes)
4 tonijnsteaks
versgemalen zwarte peper

aan de slag
Haricots verts en aardappelplakjes in 5 min. beetgaar koken.
Groenten en aardappelen in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Eieren pellen en in partjes snijden.
Artisjokharten afgieten en halveren.
Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden.
In kom citroensap met olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten voorzichtig omscheppen met grootste deel van dressing. Salade over vier borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven.

Grillpan verhitten. Tonijnsteaks met rest van dressing bestrijken. Royaal peper erboven malen. Tonijnsteaks in ca. 5 min. rosé grillen, halverwege keren. Tonijnsteaks op salade leggen. 

Je snapt zeker wel dat ik er intussen wèl een Word-bestand van heb hè…😉

4 opmerkingen:

Marjolijn van Elsberg zei

Zo lekker dit gerecht, ik maak het een beetje anders en doe ook wel eens stukjes gegrilde kip er in i.p.v. tonijn maar altijd smullen.
Ik wil nog steeds een receptenboekje maken maar dat komt er niet van, ach ja, anno 2024 plukken we bijna alles van het internet.

Elizabeth zei

Heerlijk... Ik heb al een hele verzameling van 'Salade Nicoise' en deze kan er ook nog wel bij!

miekequilt zei

Wat een heerlijk recept,zeg. Ik sla het meteen op. Bedankt,

Hannie de Beer zei

Een heerlijk recept! Zal ik ook opslaan!