Omdat het zo lekker is, vooral bij warm weer:
Salade Niçoise met geroosterde tonijn klik!
Ingrediënten
4
personen
150
gram haricots verts
2
vastkokende aardappels (ik had, je raadt het al, Opperdoezers)
2
eieren
1 blik
artisjokharten
½
blikje ansjovisfilets
2
eetlepels citroensap
5
eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (ik had zonder)
3
bosuitjes
1 gele
paprika
6
tasty tom tomaten (cocktail-trostomaten)
50
gram zwarte olijven (ringetjes)
4
tonijnsteaks
versgemalen
zwarte peper
aan de slag
Haricots
verts en aardappelplakjes in 5 min. beetgaar koken.
Groenten en aardappelen in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Eieren pellen en in partjes snijden.
Artisjokharten afgieten en halveren.
Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden.
In kom citroensap met olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en
tomaten voorzichtig omscheppen met grootste deel van dressing. Salade over vier
borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven.
Grillpan verhitten. Tonijnsteaks met rest van dressing bestrijken. Royaal peper erboven malen. Tonijnsteaks in ca. 5 min. rosé grillen, halverwege keren. Tonijnsteaks op salade leggen.
Je snapt zeker wel dat ik er intussen
wèl een Word-bestand van heb hè…😉
4 opmerkingen:
Zo lekker dit gerecht, ik maak het een beetje anders en doe ook wel eens stukjes gegrilde kip er in i.p.v. tonijn maar altijd smullen.
Ik wil nog steeds een receptenboekje maken maar dat komt er niet van, ach ja, anno 2024 plukken we bijna alles van het internet.
Heerlijk... Ik heb al een hele verzameling van 'Salade Nicoise' en deze kan er ook nog wel bij!
Wat een heerlijk recept,zeg. Ik sla het meteen op. Bedankt,
Een heerlijk recept! Zal ik ook opslaan!
Een reactie posten