Toen ik zaterdag (‘brooddag’) even alleen moest eten speurde ik eens wat ik nog had liggen. Ik had nog een gehaktballetje over en er lagen nog een paar witte puntjes in de vriezer. In de groentela lagen nog een stuk spitskool en een stuk winterwortel, ik had nog sjalotten en er stond een half peterselieplantje in het raamkozijn. Tikkerdetik naar Google en daar vond ik een recept van ‘coleslaw’. Dat kun je als salade eten maar ook op een broodje hamburger bijvoorbeeld. Zo gelezen, zo gemaakt 😉. Ik heb het gehaktballetje verwarmd, dat samen met de koolsla op het broodje gedaan en heb lekker zitten smullen.
Dit is het originele recept, voor 6 personen, van Jaimy's Kitchen, klik. Ik heb het een beetje uit de losse hand nagemaakt voor mezelf. De hoeveelheden kun je variëren naar gelang je trek hebt 😉
Koolsla
Schaaf in een schaaltje een stukje
spitskool en een halve sjalot en rasp er op de grove rasp een stukje
winterwortel bij. Knip er een handje verse platte peterselie over. Doe er wat
mayo en yoghurt (elk een lepel) en een beetje Franse mosterd bij en een beetje
azijn of citroensap. Eventueel nog peper en zout toevoegen en dan alles door
elkaar scheppen. Doe wat op een broodje, gebraden gehakt in plakken erop en nog
een beetje koolsla. De rest van de koolsla kun je er nog apart bij eten.
Eet smakelijk.
2 opmerkingen:
Het soort recept waar ik van hou. Niet heel ingewikkeld en met van alles wat ik lekker vind.
Lekker! Een idee om na te volgen! En niet te moeilijk..
Een reactie posten