Je kunt het recept ook hier vinden: klik!
Tuinerwten-muntpuree met
kabeljauw en chorizo
Hoofdgerecht
- 4 personen - 395 kcal
25
min. bereiden
Ingrediënten
1 ui
3
tenen knoflook
125 g
chorizoworst
4
tomaten
1 tl
gebroken rozemarijn
300 g
verse kabeljauwfilets
450 g
diepvries tuinerwten (pak)
15 g
verse munt
1 el
extra vierge olijfolie
Lekker
erbij
Tagliatelle
(wij hadden dus röstirondjes en bospeen)
bereiding
Snipper
de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes in 3 min.
krokant. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.
Snijd
de tomaten in partjes. Voeg met de rozemarijn toe en breng aan de kook. Snijd
de vis in 4 gelijke stukken, bestrooi met peper en event. zout. Leg bij de saus
in de pan, draai het vuur laag. Stoof met de deksel op de pan in 5 min. gaar.
Kook
ondertussen de tuinerwten 4 min. in ruim water met eventueel zout. Giet af.
Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en olie met de staafmixer tot een
dikke puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over 4 borden en serveer met de kabeljauwfilet en chorizosaus.
NB Puree met maar één eetlepel olie is bijna niet te doen met de staafmixer. Ik heb er een paar eetlepels water bij gedaan. Maar verder: Smaakte heerlijk!
5 opmerkingen:
Ziet er heerlijk uit !
Heel Lekker ziet het er uit!
Ik heb ook een keertje muntpuree van erwtjes gemaakt, maar was er geen fan van. Verder lijkt me dit een lekker recept!
Elizabeth, om zo te eten vond ik de puree ook niet zo lekker, te sterke muntsmaak. Maar alles bij elkaar, stukje vis, stukje tomaat, heerlijk.
Lijkt me heerlijk. Bedankt voor het delen.
Een reactie posten