Toen
het afgelopen zaterdag weer mijn kook-en-kiesbeurt was heb ik dit broodje
uitgeprobeerd, een recept van Familie over de kook, klik! Ik heb het altijd een
wonderlijke combinatie gevonden, tonijn met kaas. Ook een pizza met tonijn zal
ik niet gauw kiezen. Maar echt, dit móet je proeven, jummie!Het recept is voldoende voor 2 personen.
TUNA
MELT MET PITTIGE TONIJN EN KAAS
Ingrediënten
1
ciabatta (ik had afbak-ciabatta van Aldi)
2
blikjes tonijn, blikjes van 145 gram ongeveer (ik had tonijn op olie van
Princess)
2
stengels lente-ui fijngehakt (in ringetjes)
1
rode peper fijngehakt (ik heb piripiri/chilivlokken gebruikt)
4
eetlepels mayonaise (Zaanse).
sap van ½
limoen
1
theelepel mosterd
2
trostomaten in plakjes gesneden
75
gram cheddar geraspt (ik had plakjes cheddar)
75
gram extra belegen kaas geraspt (ik had nog gewone belegen geraspte kaas)
snuf
vers gemalen zwarte peper en zout (zout was volgens mij niet nodig geweest)
Instructies
Bak
de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg opzij. Verwarm de
oven voor op 180 graden hete lucht. Meng de tonijn met de helft van de
lente-ui, helft van de rode peper, mayonaise, limoensap, mosterd, peper en
zout.
Snijd
de ciabatta doormidden. Beleg de onderkant met de tonijn, leg daarop plakjes
tomaat en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de onderkant even in de oven tot
de kaas goed gesmolten is. (Leg de bovenkant van het brood er nog een
minuutje naast, dan wordt het extra bros.) Bestrooi dan met de overgebleven
lente-ui en rode peper (geen extra chilivlokken op gedaan) en leg de
bovenkant erop.
TIP
van Familie over de kook: “Ik gebruikte een Spaanse rode peper maar het is
ook erg lekker om bijvoorbeeld een Jalapeño peper te gebruiken. Ben je helemaal
een liefhebber van pittig eten? Dan zou je eventueel ook een Madame Jeanette
peper kunnen gebruiken (Madame Jeanette? nee joh!).”
Tips
van Kitty:
Staan in het recept, cursief en tussen haakjes. 😉