Niet voor witlof-haters 😉😄
Dit lekkere stamppotje hebben we vorige
week gegeten, toen ik weer eens zin had in ‘andere witlof’. Er kan toch meer
mee dan je denkt hoor 😊Het
recept kwam van de Boodschappen.
witlofstamppot
met geitenkaas en spekjes
Ingrediënten (4 p)
750 gram kruimige aardappels (geschild)
4 stronken witlof (ca. 400 g)
100 milliliter melk
nootmuskaat (naar smaak, versgeraspt)
200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
Bereiden
Kook de aardappels in water met zout in
20 minuten gaar.
Snijd intussen eventueel de binnenste
kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
Verwarm de melk. Giet de gare aardappels
af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
Schep de geitenkaas en witlofreepjes
erdoor en houd even warm.
Bak intussen in een droge hete koekenpan
de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.