zondag 28 maart 2021
lekkere dag
zaterdag 27 maart 2021
'verkeering'
Het is vandaag 50 jaar geleden dat Rob en ik elkaar ontmoetten op een feestje en daar is deze foto van. Ik denk niet dat Rob dat opgeslagen heeft hoor. Het is ook niet zo dat we daar nou elk jaar uitgebreid bij stilstaan, eigenlijk nooit, we vieren alleen de trouwdag. Toch moest ik er opeens aan denken van de week, zo van hé, bijna 27 maart! Dus vandaag ‘vieren’ we het maar wel een keer, een beetje, al wist Rob dat op dit vroege uur nog niet, hahaha.
Niet te geloven toch dat we in 1971, allebei nog op de middelbare school, 16 en 18 jaar oud, verkering kregen! Ja zo heette dat vroeger jongens en meisjes, verkering. Het is zo lang geleden dat je het haast met dubbel e zou schrijven, 'verkeering' ;P
We hebben inmiddels best een hoop geschiedenis samen natuurlijk, maar ik houd het even kort hier hoor. We trouwden in 1975 en gingen wonen in Amsterdam op een halve woning, Marnixstraat 38IR (nr. 38, één hoog, rechts). Een huisje van 45m2 met een huur van nog geen f 50,-- per maand, gúlden dus hè... Het had een piepklein keukentje en geen douche maar wat waren we blij!
We wonen inmiddels al weer bijna 43 jaar in Hoorn in een eengezinshuis, kregen een zoon en een dochter, een schoonzoon en een schoondochter en een prachtige ♥kleinzoon en ♥kleindochter 😊.
We zijn dankbaar en blij dat we elkaar nog hebben en ook allemaal happy zijn met elkaar. En we hopen er nog heel wat jaartjes 'verkeering' aan vast te plakken!
vrijdag 26 maart 2021
fladderen
Ellie had voor de AJ-uitdaging van maart bedacht dat er geëmbost moest worden 😁 Dat kan op verschillende manieren en ik heb zowel geëmbost met een “folder” als met embossingpoeder. En daar nog wat techniekjes op losgelaten.
Ik heb eerst een heel dun laagje gesso aangebracht. De embossingfolder heb ik deels ingesmeerd met Versafine en daar de kaart half tussen gedaan en door de bigshot gedraaid. Daar ging het even mis want hij lag een beetje scheef en zo heb ik dus mijn folder kapot gedraaid, auwww.... Op de Versafine heb ik embossingpoeder gestrooid in goud en zwart en dit verhit. In het midden zit een gescheurd strookje met gouden vlindertjes, dat heb ik ooit in een pakketje gekregen met handgeschept papier. De randen zijn ook met Versafine en (goud)embossingpoeder bewerkt. Verder zitten er stukjes van een oud woordenboek op het kaartje en vlinders die ik op vloeipapier had gestempeld. Rondom heb ik lichtgroene inkt aangebracht, spetters van gesso (hier en daar geaccentueerd met een gelpen) en nog een randje zwarte inkt. De quote vond ik op het www.
Het was weer een leuke opdracht, Ellie, bedankt!
O ja, nog even dit:
Annerieke vroeg me laatst hoe ik de kaartjes van de AJ-uitdaging bewaarde. Daar had ik, toen ik er meer dan een jaar geleden aan begon, nog geen idee van eerlijk gezegd. Ik heb indertijd maar een fotomapje gekocht bij de Action, ik geloof voor € 0,79. Wat ik er uiteindelijk mee wil weet ik nog steeds niet, maar voorlopig zitten ze wel prima in dat mapje, er kan zo niks mee gebeuren. Misschien laat ik het wel zo en pimp ik alleen de buitenkant nog eens op. Misschien, ooit…. ;)
zondag 21 maart 2021
forumjarige
De volgende jarige op de verjaardagslijst van het forum is Dithny. Zij is vandaag jarig en voor haar heb ik dit kaartje gemaakt, weer met een stokstaartje.
zaterdag 20 maart 2021
tulpjes

vrijdag 19 maart 2021
kip in mosterd-roomsaus
kip in mosterd-roomsaus
ingrediënten
2 kipfilets*
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 gele paprika
1 citroen
1 kippenbouillonblokje
1 bakje crème fraîche (125 g)
1 el grove mosterd
50 ml witte wijn
verse dille
zo maak je het
Bestrooi de kipfilets rondom met zout en peper. Bak de
kipfilets in een koekenpan op middelhoog vuur rondom circa 5 minuten per kant.
De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Snijd ondertussen 1 sjalot en 2 tenen knoflook fijn en
1 gele paprika in blokjes.
Haal de kip uit de pan en zet even weg. Fruit de
knoflook, sjalot en paprikablokjes enkele minuten al omscheppend aan.
Voeg 50 ml witte wijn toe en laat 1-2 minuten koken.
Voeg vervolgens 150 ml heet water** toe samen met 1 verkruimeld kip
bouillonblokje. Laat even pruttelen.
Meng ondertussen in een kommetje 1 bakje crème fraîche
(125 g) met 1 flinke el (grove) mosterd en het sap van een 1/2 citroen***. Voeg
het mengsel toe aan de pan.
Doe de kipfilets weer terug in de pan en laat op matig
vuur een minuut of 5 ietwat inkoken. Voeg eventueel wat schijfjes citroen toe.****
NB:
* Ik heb kipdijfilet gebruikt omdat ik dat nog in de vriezer had.
** Ik heb iets minder water gebruikt, dan hoeft het niet zo in te koken, en als het toch te dik wordt voeg je gewoon nog een beetje water toe.
*** Hoeveel is 'het sap van een halve citroen'? Ik doe daar zuinig mee en voeg wat toe als het nog wat extra kan gebruiken, denk dat ik twee of drie eetlepels gebruikt heb.
**** schijfjes citroen en gesneden dille stonden klaar op het aanrecht voor de finishing touch, maar ben ik vergeten en daar kwam ik pas achter toen het al bijna op was, hahaha!
Waarom de ingrediënten een witte achtergrond hebben is me een raadsel...
donderdag 18 maart 2021
logeren
Daan en Emma kwamen laatst een nachtje logeren. Laura moest een dag extra werken, en om onnodig gesleep te voorkomen zijn ze lekker blijven slapen. Het zijn over het algemeen makkelijke slapers hoor, ze zijn niet wakker geworden ’s nachts.
Het was aardig weer, beetje fris, dat wel, maar we konden naar buiten met ze en binnen was ook genoeg te doen.We hebben gespeeld, geknutseld, gewandeld, zijn naar de speeltuintjes geweest, hebben boekjes gelezen en wat je allemaal nog meer doet als opa en oma met die kleintjes. Tosti's en pannenkoeken eten bijvoorbeeld, en dan met bruine vla en gele vla toe, zoals Daan dat altijd zegt, hahaha.
Ik zal jullie niet een verslag van uur tot uur voorschotelen, maar ik heb wel een paar foto’s voor jullie ;P. Het was weer genieten van die twee boeven.