maandag 14 maart 2016

daar gaat ie

Vanochtend ben ik voor het eerst naar de diëtist geweest, voor een intakegesprek. Er zijn toch een hoop dingen die wel al goed gaan, in het ontbijt of de lunch zit het ‘m niet. Wat beter kan is de avondmaaltijd (hoeveelheden) en natuurlijk de tussendoortjes/extra’s.
Dus: Koekjes vervangen door een boterham en/of fruit zodat ik bij de avondmaaltijd minder hongerig ben (en dus minder opschep is de gedachte).
Schema van de werkdagen zo veel mogelijk aanhouden door porties klaar te leggen (structuur).
En verder opschrijven wat ik gedaan heb, wat de moeilijke momenten zijn en waarom. Dan krijg je meer inzicht en is het ineens ‘echt’, dan ben je er meer bewust mee bezig. Dat zijn zo’n beetje de voornaamste tips. Te veel je doen en laten omgooien zou het te lastig maken, net als de eindstreep op 20 of 25 kilo zetten. Eerst maar eens de eerste vijf, of tien, dat maakt het overzichtelijker.
Bij het boodschappen doen vanochtend hebben we niet eens zo heel veel rekening hoeven houden met de tips, alleen geen koek/sultana/evergreen meegenomen.

Geen opmerkingen: