donderdag 3 december 2020

Cobbler met frambozen en granaatappelpitjes

Weer hoog tijd voor een recept. Deze vond ik in Paulines keuken  

Ik waarschuw maar vast, dit is gevaarlijk lekker :) En machtig :)  Ik heb de halve hoeveelheid gemaakt en dat was ruim voldoende voor vier personen. Een makkelijk recept en het lekkerst als het nog warm is. Wárm, niet te heet, want net uit de oven is het niet leuk eten hoor. Dus even uitkienen met de baktijd en zo. Ik heb bevroren rood fruit gebruikt dat ik nog in de vriezer had liggen, en niet alleen frambozen, maar het was smullen, in ons geval met een bolletje (of twee) roomijs erbij. 

Cobbler met frambozen en granaatappelpitjes
Ingrediënten (voor 4 personen) --> hier kunnen er wel 8 van eten

200 gr boter
160 ml karnemelk
300 gr zelfrijzend bakmeel
110 gr + 3 el witte basterdsuiker
4 el granaatappelpitjes
500 gr frambozen (diepvries)
50 gr amandelschaafsel
1 tl vanille-extract (of een zakje vanillesuiker)
Erbij: eventueel slagroom, vanille-ijs of crème fraîche

Materiaal
Ovenschaal, ca 20x20cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) / 160 graden (hetelucht). Laat de frambozen ontdooien.
Doe het bakmeel, boter (in blokjes) en suiker (110 gram) in een keukenmachine (of mixer) en mix tot dat er kruimels ontstaan. Voeg beetje voor beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw tot het beslag mooi samenkomt. Voeg het vanille extract toe en meng kort.
Doe de frambozen en 3 eetlepels granaatappelpitjes in een kom en schep voorzichtig de resterende 3 eetlepels suiker er doorheen.
Schep het fruit in een ovenschaal. Schep het beslag over het fruit. Bak 40-50 minuten tot dat de bovenkant mooi goudbruin is.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi lichtbruin kleurt. Garneer de cobbler met het amandelschaafsel, granaatappelpitjes en met bijvoorbeeld slagroom, vanille-ijs of zoals op de foto een flinke schep crème fraîche.

Geen opmerkingen: