Ik waarschuw maar vast, dit is gevaarlijk lekker :) En machtig :) Ik heb de halve hoeveelheid gemaakt en dat was ruim voldoende voor vier personen. Een makkelijk recept en het lekkerst als het nog warm is. Wárm, niet te heet, want net uit de oven is het niet leuk eten hoor. Dus even uitkienen met de baktijd en zo. Ik heb bevroren rood fruit gebruikt dat ik nog in de vriezer had liggen, en niet alleen frambozen, maar het was smullen, in ons geval met een bolletje (of twee) roomijs erbij.
Cobbler
met frambozen en granaatappelpitjes
Ingrediënten (voor
4 personen) --> hier kunnen er wel 8 van eten
200 gr boter
160 ml karnemelk
300 gr zelfrijzend bakmeel
110 gr + 3 el witte basterdsuiker
4 el granaatappelpitjes
500 gr frambozen (diepvries)
50 gr amandelschaafsel
1 tl vanille-extract (of een zakje vanillesuiker)
Erbij:
eventueel slagroom, vanille-ijs of crème fraîche
Materiaal
Ovenschaal, ca 20x20cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
/ 160 graden (hetelucht). Laat de frambozen ontdooien.
Doe het bakmeel, boter (in blokjes) en suiker
(110 gram) in een keukenmachine (of mixer) en mix tot dat er kruimels ontstaan.
Voeg beetje voor beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw tot het beslag mooi
samenkomt. Voeg het vanille extract toe en meng kort.
Doe de frambozen en 3 eetlepels
granaatappelpitjes in een kom en schep voorzichtig de resterende 3 eetlepels
suiker er doorheen.
Schep het fruit in een ovenschaal. Schep het
beslag over het fruit. Bak 40-50 minuten tot dat de bovenkant mooi goudbruin
is.
Rooster het amandelschaafsel in een droge
koekenpan tot het mooi lichtbruin kleurt. Garneer de cobbler met het
amandelschaafsel, granaatappelpitjes en met bijvoorbeeld slagroom, vanille-ijs
of zoals op de foto een flinke schep crème fraîche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten