zalm teriyaki noedels
Ingrediënten (voor 2
personen):
2
zalmfilets zonder huid
120
gram eiernoedels
1
rode peper
1
rode puntpaprika
2
baby paksoi (of 1 ‘gewoon’ struikje paksoi in stukjes gesneden)
1
eetlepel olie
1
eetlepel sojasaus
1
eetlepel sesamolie
1
eetlepel honing
4
eetlepels teriyakisaus
1
stuk gember (grootte van 1 duim)
1
eetlepel witte sesamzaadjes
3
knoflookteentjes
Bereiding
Warm
de oven voor op 220 graden.
Pers
een knoflookteentje, rasp de gember en meng dit met elkaar.
Voeg
hier 2 eetlepels teriyakisaus en de honing aan toe en roer weer door elkaar.
Marineer
de zalmfilets gedurende 10 minuten in deze saus.
Leg
de zalm op een licht geoliede bakplaat of in een ondiepe ovenschaal en bak voor
8-10 minuten.
Kook
de noedels volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water.
Snijd
de overige twee knoflookteentjes in plakjes, de rode peper en puntpaprika in
reepjes en halveer de paksoi struikjes.
Bak
de knoflook en rode peper in een wokpan met olie en voeg na 2 minuten de paksoi
en paprika toe. Roerbak dit voor een minuut of 4.
Voeg
dan 2 eetlepels teriyakisaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1
eetlepel sesamzaad en de gare noedels toe en roer goed door.
Verdeel
de noedels over twee borden en leg de uit de oven gebakken zalmfilets erboven
op. garneer eventueel nog met wat achtergehouden sesamzaadjes. Eet smakelijk!
NB
Het
had van ons iets pittiger gemogen. Rode peper is niet altijd even heet, toen ik
het maakte proefde ik er niet veel van, maar de teriyakisaus (Conimex) is wel
een beetje pittig dus toch erg lekker. Het lijkt me ook wel lekker om nog wat
extra verse gember met de groente mee te bakken en niet alleen in de marinade
te doen voor de zalm. Doen we de
volgende keer, want we maken dit vast nog wel eens.
1 opmerking:
Klinkt lekker!
Een reactie posten