Ik heb wat olijfolie in een pan gedaan en daar een uitje, een teentje knoflook
en twee in blokjes gesneden aardappels zachtjes in gebakken. De tomaatjes (in
stukken) gingen erbij en ook de paprika en het sap. Met een beetje water en een
groentebouillonblokje erbij laten pruttelen tot de aardappel gaar was en toen
alles met de staafmixer tot een soepje gepureerd. Ik vond het nog wat te
zoetig, dus toen een klein scheutje azijn toegevoegd voor een frissere smaak. Mijn
bedoeling was witte balsamico maar die bleek ik niet meer te hebben. Dan maar
gewone huis-tuin-en-keukenazijn 😉 Nog wat Provençaalse kruiden erbij en toen
was het naar mijn zin. Aan tafel heb ik er nog een schep crème fraîche door geroerd.
Jummie, lekker soepie hoor!
zondag 12 februari 2023
soepie
Ik
had nog wat overrijpe-maar-verder-nog-prima cocktailtomaatjes liggen en dat vind
ik dan toch zonde om weg te gooien. Mmmmm, wat zal ik daar nou eens mee maken…
Je kunt van zo ongeveer alles wel soep koken, dus daar was ik gauw uit. Er lag
ook nog een flinke rode paprika, die heb ik in de oven geroosterd, gewoon 20 min
op 200° en halverwege keren. Velletje eraf,
zaadjes eruit, sap opvangen in een bakje en in stukken snijden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Heerlijk lijkt me!
Zal vast heel erg lekker zijn.
Mijn buurman maakt het ook en dat smaakt overheerlijk.
Groetjes, Els
En je restjes zijn weer opgeruimd, ik maak ook overal soep van en eerlijk gezegd vind ik dat zo lekker. Kan iedere dag wel soep eten. Mmmm. Klinkt erg lekker, jouw soepje.
Een reactie posten