Zoals ik al eerder schreef, ik kook niet zo vaak met een pakje. Maar als we lasagne eten is dat wel altijd die van de wereldgerechten van Knorr 😉. Daar gaat evengoed verse groente doorheen en we vinden het allebei lekker, dus dan doe ik niet moeilijk. Ik houd alleen altijd lasagnevellen over. Die bewaar ik, want wie weet maak ik nog wel eens iets waar ik dat bij kan gebruiken... Ach, het blijft lang goed hè. Inmiddels had ik een aardig voorraadje en ben ik op zoek gegaan naar een recept en dat vond ik op “Uit Paulines Keuken” klik. Daar wordt het met verse lasagnebladen gemaakt dus ik heb wel de kooktijd aangepast. Maar het was erg lekker en niet ingewikkeld om te maken:
lasagne
met spinazie en zalm
ingrediënten voor 4
personen:
9
verse lasagnebladen
400
gr gerookte zalm
600
gr spinazie
2
uien
3
teentjes knoflook
500
gr ricotta
30
gr Parmezaan, geraspt
peper
en zout
olijfolie
zo
maak je het:
Verwarm
de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Pel
en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze geslonken is. Laat
indien nodig de spinazie iets uitlekken in een zeef.
Meng de ricotta door de spinazie en breng dit op smaak met peper en zout
Verdeel
een klein laagje van de vulling over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een
laagje lasagnebladen (3 st), dan weer een laagje vulling en dan wat plakjes
gerookte zalm. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn en eindig
met een laagje vulling. Zorg ervoor dat alle bladen goed bedekt zijn met de
spinazievulling. Onbedekte lasagnebladen worden niet gaar in de oven. Garneer
de spinazielasagne met geraspte Parmezaan.
Bak de lasagne in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven. (Bij verse lasagnebladen. Bij gebruik van gedroogde lasagnebladen ± 15 min. langer.)
2 opmerkingen:
Lekker recept Kitty en lasagnebladen uit een pakje kan je heel lang bewaren.
Ik voeg ook altijd extra groenten toe of maak een schaal frisse salade erbij.
Groetjes, Els
Hier is bij mijn zestal mamma's lasagne favoriet. Zonder pakjes en zakjes
Een reactie posten