maandag 20 mei 2024

lekker broodje kip

Dit lekkere broodje heb ik een hele poos geleden eens gemaakt, met geroosterd wit (desem) batardbrood van de Dekamarkt, heerlijk. Dit keer maakte ik het met afbakbroodjes van de Aldi en dat smaakte ook helemaal niet verkeerd. Het is een recept van AH uit 2015 maar ik heb het wat aangepast omdat ik bijvoorbeeld van mijn leven nog nooit ‘vellen mals en kruidig mediterrane kruiden’ van dichtbij gezien had, 😂. Hoe verzinnen ze het! En paprika kan ik zelf wel roosteren. Als je evengoed het originele recept even wilt zien: klik
Dit is in ieder geval mijn versie, waarbij ik eerlijk moet zeggen dat we de veldsla niet zo’n geweldige toevoeging vonden:

broodje kip met paprika en hummus

Ingrediënten voor 4 broodjes:
ongeveer 300 g kipfilet
een stuk of vier cocktail trostomaatjes
100 g veldsla
3 el olijfolie
1 el citroensap
peper, zout en Provençaalse kruiden
4 steenoven afbakbroodjes (Aldi)
bakje hummus (naturel)
1 rode paprika , van te voren roosteren enz., duurt alles bij elkaar ± 30 min

Voorbereiden:
Rooster de paprika in de oven, ± 20 minuten op 200°C. Keer halverwege. Laat afgedekt wat afkoelen, prik een gaatje onderin en vang het sap op. Verwijder vel, steel en zaadjes en snijd in repen.
Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereiden
Snijd de kipfilet in repen en kruid dit met een mengsel van 1 el olie, peper, zout en wat Provençaalse kruiden.
Verhit een grillpan en rooster hier de kiprepen op.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Meng de helft van de tomaten met de veldsla, olijfolie, sap van de paprika en citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met 2 el hummus, de gegrilde paprika en de rest van de tomaat. Verdeel de kipfiletreepjes over de broodjes en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ziet er echt lekker uit, ik ben geen liefhebber van humus, maar ga het toch eens proberen..

Marjolijn van Elsberg zei

Ik hou niet van humus, al vak geprobeerd in allerlei smalen, het is de droge structuur die ik niet lekker vind maar je broodje ziet er heerlijk uit!

miekequilt zei

O dat lijkt me heerlijk. Bedankt voor het recept.

Josephine zei

Mijn hemel Kitty, zit hier te watertanden, dat zit er heerlijk uit.
De kip vervang ik voor pittige salami {als je het goed vindt] ben
niet zo'n vlees eter. Maar het ziet er verrukkelijk uit!!!

Elizabeth zei

Nou, ik denk dat ik dit ook wel lekker vind...:)