Inmiddels hebben we al twee keer van de Opperdoezers gesnoept. De eerste keer met
gebakken zeebaars en roergebakken* witlof. Bij de zeebaars heb ik een salsa van
tomaat en kappertjes (met een beetje citroen en geraspte citroenschil) gemaakt.
De aardappels heb ik in de schil gekookt, daarna doorgesneden en er knoflook-dilleboter
bij gedaan. Gewoon een teentje geperste knoflook en een eetlepel fijngehakte
dille met een beetje zout door een klont grasboter geprakt, heerlijk.
De tweede keer heb ik met de Opperdoezers een aardappelsalade gemaakt voor bij
de barbecue. Dit keer de aardappels wel geschild, niet te lang gekookt, af
laten koelen en in stukjes gesneden. Gemengd met een dressing van yoghurt en
mayonaise, een theelepel Dijonmosterd, peper, zout en verse peterselie. Daar had
nog wel wat citroensap bij gemogen voor de frissigheid maar verder was het echt
lekker.
* Wat een vreselijk woord om te vervoegen,
roerbakken. klik
5 opmerkingen:
Dat klinkt heerlijk.
Het lijkt me heerlijk dit recept!
Ja, wat ingewikkeld soms die vervoegingen!
Allebei de recepten lijken me heel lekker!
Opperdoezers zijn echt heel lekker. En jij maakte er iets heerlijks mee!!
Lekker zeg... ik zou zo aan willen schuiven. Het loopt dan ook tegen de tijd dat ik met het avondeten moet gaan beginnen.
Een reactie posten