woensdag 31 juli 2024

Opperdoezers

Inmiddels hebben we al twee keer van de Opperdoezers gesnoept. De eerste keer met gebakken zeebaars en roergebakken* witlof. Bij de zeebaars heb ik een salsa van tomaat en kappertjes (met een beetje citroen en geraspte citroenschil) gemaakt. De aardappels heb ik in de schil gekookt, daarna doorgesneden en er knoflook-dilleboter bij gedaan. Gewoon een teentje geperste knoflook en een eetlepel fijngehakte dille met een beetje zout door een klont grasboter geprakt, heerlijk.

De tweede keer heb ik met de Opperdoezers een aardappelsalade gemaakt voor bij de barbecue. Dit keer de aardappels wel geschild, niet te lang gekookt, af laten koelen en in stukjes gesneden. Gemengd met een dressing van yoghurt en mayonaise, een theelepel Dijonmosterd, peper, zout en verse peterselie. Daar had nog wel wat citroensap bij gemogen voor de frissigheid maar verder was het echt lekker.

* Wat een vreselijk woord om te vervoegen, roerbakken. klik

5 opmerkingen:

Frederika zei

Dat klinkt heerlijk.

Hannie de Beer zei

Het lijkt me heerlijk dit recept!
Ja, wat ingewikkeld soms die vervoegingen!

Janny zei

Allebei de recepten lijken me heel lekker!

miekequilt zei

Opperdoezers zijn echt heel lekker. En jij maakte er iets heerlijks mee!!

Elizabeth zei

Lekker zeg... ik zou zo aan willen schuiven. Het loopt dan ook tegen de tijd dat ik met het avondeten moet gaan beginnen.