woensdag 17 juli 2024

Tex Mex kip

Ik kon het niet meer bedenken, het eten voor afgelopen zondag, totaal geen inspiratie. Gelukkig heb ik een hele waslijst met recepten in de computer, dus daar heb ik eens in gegrasduind. Ik kwam dit recept tegen, opgeslagen in 2014 en toen vermoedelijk ook voor het laatst gegeten. Ik heb er wel het een en ander in aangepast, zie NB-tjes onderaan, maar we hebben lekker zitten smikkelen. De foto komt van de Deka-site

Tex Mex kip met spek, aardappeltjes en rode salade

ingrediënten:
4 braadsticks naturel
5 el zonnebloemolie
1 el gemalen koriander (???)
1 el komijnzaad (???)
1 el chilipoeder (???)
3 tenen knoflook, gepeld
450 gr voorgekookte aardappelpartjes in de schil
100 gr spekreepjes
1 rode ui, geschild
6 trostomaten (tros-cocktailtomaten)
2 el rode jalapeñopepers (pot)

bereiding:
Verwarm de oven voor  op 180 graden. Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met zout, 3 el olie, koriander, komijn en chilipoeder. Pers 2 tenen knoflook er overheen en masseer de kip met de kruiden. Braad de braadsticks in de oven in 30 à 40 minuten gaar.

Pers de laatste knoflookteen in een ovenschaal. Doe hier de aardappels, spek en 2 el olie bij. Breng op smaak met zout en meng goed door. Bak 20 à 25 minuten in dezelfde oven, schep ze na 10 minuten even om.

Snijd de ui in dunne halve ringen en bestrooi ruim met zout. Laat 15 min staan en spoel dan goed af onder de kraan. Snijd de tomaten in plakken en bestrooi met peper en zout. Hak de jalapeñopepers grof. Maak een salade van de tomaten, pepers en rode ui.

NB 2014: Wij hebben het zonder pepers gegeten, ook lekker, en er hoeft verder niets toegevoegd te worden aan de tomatensalade.

NB 14-7-2024: Ik heb het nog even teruggezocht op de Dekamarkt-site, maar het staat er echt, éétlepels kruiden. Ik heb theelepels gedaan en dat was pittig zat! Nou had ik wel cayennepoeder gebruikt i.p.v. chilipoeder, en dat is waarschijnlijk heter, maar ook van koriander en komijn leek een eetlepel me een beetje overdreven.
Ik maakte het dit keer met 4 kipdijfilets (opvouwen in de ovenschaal) en dit recept konden we met z’n tweeën wel aan. Kip en aardappeltjes hebben een uur in de oven gestaan, het duurde toch echt langer dan in het recept aangegeven, maar het was erg lekker! Aan de tomatensalade heb ik wat tijm, zwarte peper, knoflook en een beetje olie toegevoegd. Geen jalapeños dus. Tja, je maakt er toch ‘je eigen ding’ van hè? 😉

4 opmerkingen:

Annelies zei

Klinkt goed!

Marjolijn van Elsberg zei

Ziet er prima uit!

Hannie de Beer zei

Weer een heerlijke maaltijd!

miekequilt zei

Oei, dat lijkt me heerlijk. Ik ben gek op kip.