Het werd weer eens hoog tijd om een recept te delen 😉en dit keer kunnen jullie meegenieten van een gerecht dat uit de Boodschappen komt. Ik maakte het niet helemaal hoe het daar beschreven stond. Zo heb ik geen verse kruiden gebruikt maar gedroogde, iets meer knoflook, en ook geen gemengde paddenstoelen, maar kastanjechampignons. Het donkere bier werd bij ons oud bruin. We hebben weer zitten smullen dus het was hoe dan ook geslaagd. Wil je het originele recept nalezen, klik dan hier.
Kipstoof met donker bier
Ingrediënten (2
personen)
2
kippenbouten (doorgesneden)
1
eetlepel olijfolie
1 ui
(gesnipperd)
1 teentjes knoflook (geperst)
1
eetlepel bloem
150
milliliter oud bruin
100
milliliter slagroom
50
milliliter kippenbouillon (blokje)
1 theelepel
2 theelepels tijm
2 eetlepels zilveruitjes (Kesbeke)
250 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd)
1 theelepel peterselie
bereiding
Bestrooi
de kippenbouten rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan
en bak hierin de kip in circa 10 minuten rondom goudbruin. Neem de kip uit de
pan en bak de uien en knoflook in circa 3 minuten glazig.
Roer
de bloem erdoor en bak circa 1 minuut. Voeg het bier, de slagroom en bouillon
toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag en
leg de kip terug in de pan. Voeg de rozemarijn, tijm, en zilveruitjes toe en
breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt circa 1 uur sudderen op een
lage stand.
Voeg
de laatste 15 minuten champignons en peterselie toe.
Wij aten er patatjes bij en verder geen groente.
7 opmerkingen:
Klinkt goed dit recept.
Dat ziet er lekker uit! Altijd weer leuk om een nieuw recept uit te proberen. Zo heb ik deze week kippenragout met bladerdeeg gemaakt. Meestal pas ik daar na het recept nog wel een beetje aan naar eigen smaak.
Ziet er goed uit! Ga ik ook eens proberen...Dankje...
Heerlijk, zo'n kippenstoofje!
Had het vandaag al op mijn telefoon gezien, het ziet er heel aantrekkelijk uit Kitty. Kippoenstoofjes zijn bijna altijd heerlijk, lekker zacht vlees en met verschillend toevoegingen zoal jij dat ook hebt gedaan altijd lekker. Als ik zelf een kilo kippenpoten gril blijven er altijd een aantal poten over en daar maak ik dan ook weer iets heel lekkers van, met gember, courgette, zoete puntpaprika's en allerlei lekkere kruiden. Meestal eten we dat dan met basmati rijst, jammie . . . . .
Klinkt als heel lekker!
Met kip zijn duizend en één reepten te bedenken en jou kipstoofje is er één van.Wij eten regelmatig iets met kip.Maakte vorige week nog recept met gehaktballen die ik liet garen in abdij bruin bier en appelstroop,ook voor herhaling vatbaar.
Een reactie posten