Ik had in de koelkast nog een bakje groene olijven staan dat tegen de datum liep, en aangezien we een stuk minder snacken heb ik maar een recept gezocht waar ik ze in kon gebruiken. Een met niet al te veel calorieën welteverstaan. 😉 Ik zocht en vond dit recept klik, bij AH. Ik had er wel wat in aangepast en zal er de volgende keer nog weer wat in aanpassen omdat je nu eenmaal al etende pas weet hoe het nog lekkerder kan. Want lekker was het hoor. Ik geef het recept zoals ik het de volgende keer zal maken. Als je alles gesneden klaar hebt staan is het verder een fluitje van een cent.
Kabeljauwfilet gestoofd in groenten met
groene olijven
2 personen
ingrediënten:
120gr basmatirijst
2 á 3 eetlepels olijfolie
1 rode paprika in blokjes gesneden
½ winterwortel, geschild en in blokjes
½ courgette in stukjes gesneden
150gr sperziebonen, afgehaald en in
tweeën gesneden, 5 minuten voorgekookt
1 ½ eetlepel pesto arrabbiata (bv
Bertolli)
150gr kikkererwten (Bonduelle),
afgespoeld
125-150gr groene olijven zonder pit,
uitgelekt en in ringen of gehalveerd
peper en zout naar smaak
250gr kabeljauwfilet in stukjes van
ongeveer 3 cm
± 150ml heet water
1 citroen, ½ schil geraspt en
uitgeperst, ½ in partjes
½ zakje (40gr) veldsla
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe de helft van de olie in een hapjespan en bak daarin de paprika, wortel,
courgette en sperziebonen 5 minuten aan. Roer er dan de pesto, de olijven en
het hete water door. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan een
minuut of 10 zachtjes stoven. Roer de kikkererwten erdoor en een deel van de geraspte
citroenschil. Proef even en maak op smaak met peper en zout. Leg ook de vis er
op en laat nog 3-5 min stoven, afhankelijk van de dikte van de vis.
Maak van de rest van de olie, het citroensap
en de schil een dressing en meng dat door de veldsla.
Schep de rijst in een diep bord en schep daar het groente-vismengsel op en de sla. Garneer met citroenpartjes.
We hebben het dit keer zonder de veldsla gedaan, maar met lijkt het me nóg lekkerder. Eet smakelijk!