vrijdag 13 september 2024

layered hummus dip

Dit recept (foto van internet) heb ik met Pasen gemaakt, alweer een poosje geleden dus. Ik vond het op Facebook klik en het was blijkbaar in de smaak gevallen, want onze schoondochter vroeg al eens om het recept. Voor de verjaardag van onze dochter ga ik het binnenkort ook weer maken.    
Omdat het in het Engels was en 500 gr hummus me bijvoorbeeld een beetje veel leek, heb ik de hoeveelheden wat aangepast:


1 of 2 bakjes hummus naturel op een schaal/bord uitsmeren en daarop:
1 flinke eetlepel rode ui, fijngesnipperd
10/12 kerstomaatjes in kleine stukjes of grotere tomaten in blokjes, maar dan zonder pitjes/vocht
½ komkommer zonder pitjes, in kleine blokjes
10/15 (kalamata) olijven, in dunne plakjes
half bakje granaatappelpitjes
half bosje peterselie, fijngesneden
citroenrasp van ½ citroen
Extra vierge olijfolie erover druppelen en serveren met in de oven knapperig gebakken pita puntjes (pitabroodjes eerst in puntjes snijden en dan bakken).

Kan ook met bijvoorbeeld crackers, toast, naan of een stokbroodje.
Hoeveelheden zijn variabel, al naar gelang je smaak.

De pitapuntjes vond ik zelf trouwens niet knapperig genoeg, die heb ik iets te kort in de oven gehad denk ik. Misschien is het ook een idee om ze in te smeren met een beetje gesmolten boter voor ze in de oven gaan.

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Marjolijn van Elsberg zei

Ziet er goed uit Kitty al maak je mij niet blij met humus.

Annelies zei

Dat klinkt verrukkelijk!

miekequilt zei

Dat ziet er heerlijk uit. Wij zijn gek op humus, dus ik ga het eens maken.