Omdat het in het Engels was en 500 gr hummus me bijvoorbeeld een beetje veel leek, heb ik de hoeveelheden wat aangepast:
1 of 2 bakjes hummus naturel op een
schaal/bord uitsmeren en daarop:
1 flinke eetlepel rode ui,
fijngesnipperd
10/12 kerstomaatjes in kleine stukjes of
grotere tomaten in blokjes, maar dan zonder pitjes/vocht
½ komkommer zonder pitjes, in kleine
blokjes
10/15 (kalamata) olijven, in dunne plakjes
half bakje granaatappelpitjes
half bosje peterselie, fijngesneden
citroenrasp van ½ citroen
Extra vierge olijfolie erover druppelen
en serveren met in de oven knapperig gebakken pita puntjes (pitabroodjes eerst
in puntjes snijden en dan bakken).
Kan ook met bijvoorbeeld crackers, toast,
naan of een stokbroodje.
Hoeveelheden zijn variabel, al naar
gelang je smaak.
De pitapuntjes vond ik zelf trouwens niet
knapperig genoeg, die heb ik iets te kort in de oven gehad denk ik. Misschien
is het ook een idee om ze in te smeren met een beetje gesmolten boter voor ze in
de oven gaan.
Eet smakelijk!
3 opmerkingen:
Ziet er goed uit Kitty al maak je mij niet blij met humus.
Dat klinkt verrukkelijk!
Dat ziet er heerlijk uit. Wij zijn gek op humus, dus ik ga het eens maken.
Een reactie posten