maandag 6 april 2020

Italiaans visstoofpotje


We aten een dag of tien terug een Vlaams vispanneke. Dit is een dergelijk gerecht maar dan op z’n Italiaans, ook heel erg lekker. Volgens mij ook heel lekker met pasta (b.v. penne) in plaats van krieltjes.  

ITALIAANS VISSTOOFPOTJE
4 personen

Ingrediënten:
100 ml water
1  groentebouillonblokje
2  gele paprika’s, in blokjes
5 stengels bleekselderij*, in stukjes
1  venkelknol, in reepjes
2  uien, gesnipperd
1 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
olijfolie om in te bakken
700 g krieltjes (voorgekookt)
2 el tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden
2 el groene olijven
100 ml kookroom
2 el kappertjes
400 g kabeljauwfilet

bereidingswijze
Totale tijd: 30 MINUTEN

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprika’s, bleekselderij*, venkel, krieltjes, tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de kookroom, water, olijven, kappertjes en de het verkruimelde groentebouillonblokje toe. Goed mengen en het gerecht circa 8 minuten met de deksel op de pan laten stoven. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. Voeg de kabeljauw toe en stoof, zonder deksel, in circa 5 minuten gaar op laag vuur. Niet meer roeren anders valt de vis uit elkaar. Breng het stoofpotje op smaak met een beetje peper en eventueel zout.

* wij houden niet zo van bleekselderij dus dat heb ik weggelaten.
Ik heb de halve hoeveelheid gemaakt en anderhalve paprika gebruikt (had nog een halve in de koelkast liggen) en een hele venkelknol, genoeg groente voor twee personen!

Geen opmerkingen: