
ITALIAANS VISSTOOFPOTJE
4
personen
Ingrediënten:
100
ml water
1 groentebouillonblokje
2 gele paprika’s, in blokjes
5
stengels bleekselderij*, in stukjes
1 venkelknol, in reepjes
2 uien, gesnipperd
1
teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
olijfolie
om in te bakken
700
g krieltjes (voorgekookt)
2 el
tomatenpuree
1 el
Italiaanse kruiden
2 el
groene olijven
100
ml kookroom
2 el
kappertjes
400
g kabeljauwfilet
bereidingswijze
Totale
tijd: 30 MINUTEN
Verhit
een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg
de paprika’s, bleekselderij*, venkel, krieltjes, tomatenpuree en de Italiaanse
kruiden toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de kookroom, water, olijven,
kappertjes en de het verkruimelde groentebouillonblokje toe. Goed mengen en het
gerecht circa 8 minuten met de deksel op de pan laten stoven. Snijd de
kabeljauwfilet in blokjes. Voeg de kabeljauw toe en stoof, zonder deksel, in
circa 5 minuten gaar op laag vuur. Niet meer roeren anders valt de vis uit
elkaar. Breng het stoofpotje op smaak met een beetje peper en eventueel zout.
*
wij houden niet zo van bleekselderij dus dat heb ik weggelaten.
Ik heb de halve hoeveelheid gemaakt en anderhalve paprika gebruikt (had nog een halve in de koelkast liggen) en een hele venkelknol, genoeg groente voor twee personen!
Ik heb de halve hoeveelheid gemaakt en anderhalve paprika gebruikt (had nog een halve in de koelkast liggen) en een hele venkelknol, genoeg groente voor twee personen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten